4.5.20

Στις 6 Μαΐου οι ανακοινώσεις Πούτιν...


...για τα περιοριστικά μέτρα...
Σύσκεψη υπό τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με θέμα την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί σε σχέση με την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αλλά και τη σταδιακή άρση των περιορισμών, για την οποία ο Ρώσος πρόεδρος είχε μιλήσει στις 28 Απριλίου, ανακοίνωσε για τις 6 Μαΐου ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου.

Ο...
Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι η άρση των περιορισμών θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της ρωσικής αρχής προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα δήλωσε ότι είναι αναγκαίο να ξεκινήσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, τονίζοντας ότι τα τελευταία μέτρα που θα αρθούν, είναι αυτά που αφορούν στις μαζικές εκδηλώσεις. 

Στο μεταξύ, για δεύτερη συνεχή ημέρα καταγράφηκαν στην Ρωσία περισσότερα από 10.000 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 145.268.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν σε 82 περιφέρειες της Ρωσίας 10.581 κρούσματα, αριθμός κατά τι μικρότερος από τον αριθμό των κρουσμάτων της προηγούμενης μέρας, όταν η χώρα για πρώτη φορά υπερέβη το όριο των 10.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Το 50% και πλέον των νέων κρουσμάτων (5.795) καταγράφηκαν στην Μόσχα, όπου ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει φθάσει τις 74.401.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 76 θάνατοι ασθενών με κορονοϊό, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 1.356. Στην Μόσχα, αναφέρθηκαν 35 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στην ρωσική πρωτεύουσα στους 764.

Δεν υπάρχουν σχόλια: