2.5.20

Δύο σεισμοί 6,1 και 4,7 Ρίχτερ νότια της Κρήτης...

Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κρήτη, με διαφορά περίπου 45 λεπτών. Η πρώτη έγινε αισθητή σε όλη την ανατολική Κρήτη και...

ήταν έντασης 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ η δεύτερη, στην ίδια περιοχή είχε ένταση 4,7 Ρίχτερ.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη ένδειξη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Αθηνών ού Ινστιτούτου, ο μεγαλύτερος σεισμός ήταν μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 15:51 το μεσημέρι ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 122 χλμ. νότια νοτιοανατολικά του Ηρακλείου και 97 χλμ. νότια της Ιεράπετρας, στο Λυβικό Πέλαγος.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα και η δόνηση έγινε αισθητή κυρίως σε Ηράκλειο και Λασίθι.

Ακολούθησε δεύτερη δόνηση στις 16:33, μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην ίδια περίπου περιοχή και σε μικρότερο εστιακό βάθος, περίπου 5 χιλιομέτρων ενώ σύμφωνα με τις ενδείξεις πρόκειται για μετασεισμό.

Όπως αναφέρει στην «Εφ.Συν» τόσο οι υπεύθυνοι του Αστυνομικού Τμήματος και του Πυροσβεστικού Σταθμού Ιεράπετρας δεν έχει υπάρξει ούτε μία κλήση για επέμβαση των υπηρεσιών ενώ δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Ο περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσίας Κρήτης Δημοσθένης Μπουντουράκης αναφέρει στην «Εφ.Συν.» πως η υπηρεσία βρίσκεται επί ποδός και ήδη ένα όχημα της Πυροσβεστικής έχει βγει για περιπολία στην πόλη και περιφερειακά της Ιεράπετρας, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια κλήση για βοήθεια ή καταγραφή ζημιάς»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: