15.5.20

Θετικά στον κοροναϊό 35 άτομα στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα..


Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας...
ετικά βρέθηκαν 35 από τα 637 δείγματα για κοροναϊό στον οικισμό Ρομά, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης στην Λάρισα.

Μετά την...
ανακοίνωση των δειγμάτων και των 35 θετικών κρουσμάτων, αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά και απομόνωση αυτών που βρέθηκαν θετικοί, στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» και η συνέχεια των εκτεταμένων ιχνηλατήσεων των στενών επαφών των κρουσμάτων. Από το πρωί μάλιστα θα αρχίσουν να παίρνουν δείγματα και πάλι οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.


Επιπλέον, κατά την διάρκεια έκτακτης σύσκεψης, που ακολούθησε το βράδυ της Πέμπτης με συμμετοχή τοπικών και κυβερνητικών παραγόντων καθώς και στελεχών του ΕΟΔ, ελήφθησαν νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας για δύο εβδομάδες και σε συγκεκριμένες ώρες, ενώ η περιοχή θα τεθεί σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης.


Ειδικότερα αποφασίστηκε: 

α) Να τεθεί σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης και για λόγους Δημόσιας Υγείας η κάτωθι περιοχή της συνοικίας Νέας Σμύρνης του Δήμου Λάρισας, και συγκεκριμένα της περιοχής που βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Δοσιθέου (Δεξιά) –Ζάνου(ΔΕ)-Πεζόδρομος (Αριστερά)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Μεσοράχης(ΑΡ)-Βοιβηίδος(ΔΕ)-Κάδμου (ΑΡ)-Δάφνης (ΔΕ)-Πεζόδρομος (Αρ)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Πεζόδρομος(ΑΡ)(Εκάτης & Εκάβης)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Δρόμος όπισθεν Δημοτικού-Νηπιαγωγείου – Δημοσθένους(σύνορα με σχολείο)(ΑΡ)-Αντιγόνης(ΔΕ) ως τέρμα -Λεωφ Καραμανλή μέχρι Δανάης-Δανάης τέρμα Δοσιθέου.


Στο πλαίσιο της ανωτέρω απόφασης και για την υλοποίηση της δρομολογούνται τα κάτωθι μέτρα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 έως  τις 6 το πρωί η οποία θα ισχύει από σήμερα Παρασκευή 15-5-2020 και για 14 ημέρες . Επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση συνάθροισης άνω των δέκα ατόμων και αυστηρή επιτήρηση του μέτρου
Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.
Οι πλανόδιοι μικροπωλητές οι εργαζόμενοι σε λαϊκές θα μπορούν να βγαίνουν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης για εργασία εφόσον έχουν δύο  διαδοχικά αρνητικά τέστ, τα οποία θα επαναλαμβάνονται κάθε πέντε ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: