14.5.20

«Ανοιχτοί» για τον τουρισμό από την 1η Ιουλίου...


Παρά τις επιφυλάξεις και τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί για το κυνήγι του τουρισμού εν μέσω πανδημίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως η ελληνική τουριστική βιομηχανία διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς από...
την ευρωπαϊκή πίτα. 

Σε παρέμβασή του μέσω τηλεδιάσκεψης στην παγκόσμια σύνοδο της Boston Consulting Group –ως επίτιμος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής– υπογράμμισε πως «αν τα πράγματα πάνε σύμφωνα με το σχεδιασμό μας, θα είμαστε ανοιχτοί (για τον τουρισμό) από την 1η Ιουλίου». Έσπευσε να προσθέσει πως θα υπάρξει πρωτόκολλο το οποίο χαρακτήρισε «λογικό όχι μόνο για τους ανθρώπους που θα θέλουν να ταξιδέψουν, αλλά και για την τουριστική μας βιομηχανία».

«Θέλουμε ένα μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς από μια πολύ μικρότερη πίτα. Η ευρωπαϊκή πίτα του τουρισμού θα είναι πολύ μικρότερη αλλά φέτος το καλοκαίρι θέλουμε ένα μεγαλύτερο μερίδιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, θέτοντας υψηλούς στόχους για τον τουρισμό που συνεισφέρει κάθε χρόνο σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας. 


Επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων

Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για την «ανάγκη επιτάχυνσης» των επενδύσεων με έμφαση στην πράσινη οικονομία, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι «το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα προχωρήσει σύμφωνα με τον σχεδιασμό». 

Τέλος, αναφορικά με την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία της πολυμερούς συνεργασίας στο διεθνές πεδίο και στα οφέλη που μπορεί να έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση από έναν καλύτερο συντονισμό σε τομείς κοινών συμφερόντων με σκοπό την ταχύτερη λήψη αποφάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: