10.5.20

Καραντίνα 14 ημερών...


...σε όσους ταξιδεύουν στη Βρετανία...
Η Ένωση των βρετανικών αεροπορικών εταιρειών (Airlines UK) ανακοίνωσε ότι η ενημερώθηκε από την κυβέρνηση της χώρας ότι θα επιβάλλεται καραντίνα 14 ημερών σχεδόν σε όλους όσους εισέρχονται στη χώρα από...
το εξωτερικό, ώστε να προληφθεί νέο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Airlines UK τόνισε ότι απαιτείται σύντομα να συνταχθεί «ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση», το οποίο θα αναθεωρείται σε εβδομαδιαία βάση, προειδοποιώντας ότι αυτή η απόφαση μπορεί να έχει καταστροφική επίπτωση στην αεροπορική βιομηχανία και την ευρύτερη οικονομία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Times», την απόφαση θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αύριο Κυριακή και θα αφορά τόσο τις αερομεταφορές όσο και την ακτοπλοΐα και η καραντίνα θα αφορά τόσο τους ξένους όσο και τους Βρετανούς που θα επιστρέφουν στη χώρα. Την Κυριακή έχει ανακοινωθεί ότι ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.


Η εφημερίδα αναφέρει ότι τα μέτρα αναμένεται να επιβληθούν αρχές Ιουνίου και οι ταξιδιώτες θα πρέπει να δίνουν τη διεύθυνση του χώρου όπου θα βρίσκονται σε καραντίνα. «Τα μέτρα στόχο έχουν να βοηθήσουν στην προστασία των Βρετανών και να αποτρέψουν τη μετάδοση του ιού καθώς η χώρα θα περάσει στη δεύτερη φάση αντιμετώπιση της πανδημίας».

Μέχρι στιγμής, η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές. 

Στη Βρετανία έχουν καταγραφεί 31.412 θάνατοι από κορονοϊό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: