10.4.20

«Ψάχνονται» ακόμη στο Open TV...


Χθες το πρωί το Open TV μάς ενημέρωσε για τη λήξη της συνεργασίας του με τον Δημήτρη Μιχαλέλη. «Ανακοινώνεται ότι...
το Διοικητικό Συμβούλιο του τηλεοπτικού σταθμού Open κάνει αποδεκτή την παραίτηση του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης και Ειδήσεων Δημήτρη Μιχαλέλη», έλεγε η ανακοίνωση μαζί με τις απαραίτητες, θερμές φυσικά, ευχαριστίες «για τη συνεργασία και την προσφορά του στον τομέα Ενημέρωσης του σταθμού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Μιχαλέλης είχε δηλώσει παραίτηση από τις αρχές Μαρτίου. Υπάρχει και επιστολή του προς τα μέλη του Δ.Σ. Διαφωνούσε με το μοντέλο ειδήσεων που ακολουθούσε το κανάλι και το οποίο, προφανώς, αποφασιζόταν από τα πιο υψηλά κλιμάκια.

Ενα μοντέλο που δεν μπορούσε να το υπηρετήσει, όπως εξηγούσε. Οπότε και αποφάσισε να αποχωρήσει από το Open TV του Ιβάν Σαββίδη. Τους διεμήνυσε ωστόσο πως θα παρέμενε στη θέση του για ορισμένο διάστημα μέχρι να έβρισκαν τον αντικαταστάτη του. Εδώ, τώρα, δεν αποκλείεται να δούμε πρόσωπο που θα προέρχεται από το Mega. Οχι το σημερινό, αλλά το παλιό.


Δεν ξέρουμε αν υπήρχαν διαφωνίες στο Κορωπί, γενικότερα εννοούμε, όχι ειδικότερα, και για την πολιτική γραμμή του καναλιού. Τον προσανατολισμό του εννοούμε. Που δεν είναι ξεκάθαρος.

Η αλήθεια είναι πως το Open TV δεν θεωρείται και τόσο επιτυχημένο κανάλι. Δείτε την προχθεσινή τηλεθέαση, τα νούμερα που έκαναν οι τηλεοπτικοί σταθμοί την Τετάρτη 8 Απριλίου.

1) STAR (Μάρα Ζαχαρέα): 20%
2) ΣΚΑΪ (Σία Κοσιώνη): 15,5%
3) ΑΝΤ1 (Νίκος Χατζηνικολάου): 14,5%
4) ALPHA (Αντώνης Σρόιτερ): 13%
5) ΕΡΤ 1 (Αντριάνα Παρασκευοπούλου): 6,4%
6) MEGA (Δώρα Αναγνωστοπούλου): 5,5%
7) OPEN (Στέλλα Γκαντώνα): 4,7%

Το Open TV είναι τελευταίο ανάμεσα στα ιδιωτικά, πάνω μόνο από την ανυπόληπτη ΕΡΤ. Ακόμα χειρότερα τα πάει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Συνήθως βρίσκεται στην τελευταία θέση. Το ίδιο και προχθές:

1) STAR: 18,9%
2) ΑΝΤ1: 12,9%
3) ΣΚΑΪ: 12,4%
4) ALPHA: 9%
5) MEGA: 7,6%
6) OPEN: 5,8%
7) ΕΡΤ 1: 5,3%
8) ΕΡΤ 2: 1,8%

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων το παρουσιάζει η Νίκη Λυμπεράκη. Που ξεκίνησε και νέα εκπομπή κάθε Τετάρτη. Μαζί με τον Κώστα Γιαννακίδη. Και ποιους κάλεσε για συνέντευξη στην πρεμιέρα; Τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Πιο μονόμπαντο -πολιτικά- πρόγραμμα δύσκολα θα έστηνε κάποιος...

Το δελτίο ειδήσεων το τελευταίο διάστημα αρχίζει στις 7 και μισή. Αντί για τις 7 που ήταν μέχρι πρότινος. Μια κίνηση που έγινε μήπως και ανέβαιναν λίγο τα νούμερα. Ο στόχος δεν επετεύχθη. Και νωρίτερα, για lead in, έβαλαν μια καινούργια εκπομπή που παρουσιάζει ο Σπύρος Χαριτάτος μαζί με τον Γιώργο Καραμέρο.

Είναι η περίφημη εκπομπή που έδειξε συνωστισμό στην παραλία της Θεσσαλονίκης επειδή χρησιμοποίησε τηλεφακό (!) για το γύρισμα και όχι τις συνηθισμένες τηλεοπτικές κάμερες. Ετσι, είδαμε μιλιούνια από πολίτες να συναθροίζονται ο ένας δίπλα στον άλλο σε έναν μικρό χώρο, ενώ η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική. Το έκανε και ο Μπιρσίμ για τις πολιτικές συγκεντρώσεις του Ανδρέα. Αλλά, εκείνες είχαν όντως πολύ κόσμο. Ομως, τότε, ήμασταν στη δεκαετία του ’80, όχι στο 2020.


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: