12.4.20

Ποιος και πώς θα αποφασίσει το τέλος του lockdown;...


Μια κρίσιμη ερώτηση για την επόμενη μέρα...
Ποιος θα λάβει την απόφαση για το τέλος του lockdown λόγω κορωνοϊού; Αυτό είναι σίγουρα ένα ερώτημα που έχει αρχίζει να συζητιέται ζωηρά, είτε είναι νωρίς ακόμη για κάποιες χώρες, είτε ακόμη και αν άλλες, εκτιμούν πως ίσως πλησιάζει η στιγμή. 
Το...
BBC έθεσε την ερώτηση σε έναν καθηγητή σχετικά με το αν ένα τέλος των αυστηρών μέτρων περιορισμού, θα είναι μια πολιτική και οικονομική απόφαση ή μια απόφαση που θα βασίζεται στην επιστημονική και ιατρική έρευνα.   
Οι αποφάσεις για lockdown ήταν απαραίτητες για τη συγκράτηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αλλά προκαλούν τεράστιες διαταραχές και αγωνία σε ολόκληρο τον κόσμο.   
Ο καθηγητής Stephen Powis του NHS England λέει ότι δεν πρόκειται να απαντήσει στο πολιτικό σκέλος της ερώτησης, αλλά λέει: «Είναι πολύ πιθανό ότι με την πάροδο του χρόνου ο ιός αυτός θα καθιερωθεί παγκοσμίως σε πληθυσμούς».   «Αυτό (α.σ. το τέλος των μέτρων) δεν θα ήταν ποτέ ένα "σπριντ" μέσα σε λίγες εβδομάδες. Έχουν περάσει μόνο μερικοί μήνες από τότε που εμφανίστηκε ο ιός. Μαθαίνουμε όλο και περισσότερο για τον ιό αυτό συνεχώς. Δεν θα είναι εύκολη η πορεία», λέει.   
Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ λέει ότι η κυβέρνηση είναι «απολύτως δεσμευμένη» να ακολουθήσει τις επιστημονικές συμβουλές. «Θα πρέπει να λάβουμε αποφάσεις σε εύθετο χρόνο, αλλά τώρα το μήνυμα προς τη χώρα είναι να ακολουθήσει τις συμβουλές που προέρχονται από την κυβέρνηση, οι οποίες βασίζονται στις επιστημονικές και ιατρικές συμβουλές», λέει. 

Για να διαβασετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

πηγη lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: