20.4.20

Ούτε CNN, ούτε “Last week tonight”;...


**Όχι ένας αλλά τρεις ενδιαφερόμενοι για την Forthnet, η οποία όλο δήθεν κλείνει κι όλο εδώ είναι.

**Και οι τηλεπικοινωνίες, όχι μόνο επανέρχονται, αλλά...
θα είναι και το σήμειο αναφοράς τα επόμενα χρόνια.

**Για να δούμε, αν θα μειώσει η κυβέρνηση του φόρους στον τομέα για να γίνουν οι επενδύσεις και να φθηνύνει το Internet.

**Ο γνωστός αρθρογράφος του “Βήματος” χθες, αφού πρώτα μας εξήγησε πως έκανε ζάπινγκ και σε καμία τηλεόραση της Ευρώπης δεν είδε αντιπολίτευση παρά μόνο την κυβέρνηση να ενημερώνει, οπότε, αδίκως, διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό του.

*Το πρώτο  καταλάβαμε είναι πως η συσκευή του δεν μπορεί να εντοπίσει το  CNN για να παρακολουθήσει την “αναμέτρηση”  του Ντόναλντ Τραμπ με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

**Δεν έχει δει, ίσως, ούτε την εκπομπή “Last week tonight”  με τον Τζον Όλιβερ, παραγωγής ΗΒΟ, την οποία μεταδίδει η Cosmote TV.

**Ούτε υπέπεσε στην αντίληψή του, πως υπάρχουν και είναι σε ισχύ, νόμοι, με πρώτο τον 2328/1995 του Ευάγγελου Βενιζέλου και άλλους που συντάχθηκαν και ψηφίστηκαν, επί εποχής Κ. Σημίτη, για τον πλουραλισμό και τις υποχρεώσεις των ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων, ώστε να μην βρίσκεται ένα κόμμα και μόνο στα media.

**Μετά εγκάλεσε άλλη εφημερίδα, διότι στο κύριο της άρθρο μιλούσε για έλεγχο της εξουσίας και όχι εμπιστοσύνης σε αυτήν, ακόμη και στις περιστάσεις που συμπεριφέρεται σωστά.

**Στη συνέχεια, μας θύμισε πως κανόνας της δημοκρατίας είναι η εμπιστοσύνη, στους θεσμούς, τους οποίους όμως με ευκολία …ζάπινγκ είχε παρακάμψει λίγο νωρίτερα.

**Και μετά κόλλησε και μια Στάζι, έτσι για να υπάρχει…

**Σπύρος Παπαδόπουλος, Ελεονόρα Μελέτη, Θοδωρής Αθερίδης, Διονύσης Σαββόπουλος. Το “Μένουμε Μέσα” αρχίζει και παραπέμπει στο “Μένουμε Ευρώπη” .

**Χρειάζεται διεύρυνση και διαφάνεια σε αυτή την εποχή και η λύση είναι το www.gov.gr .

"Αιχμές" (typologies.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: