18.4.20

Ανησυχία για την Αφρική...


Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού καταγράφεται στην Αφρική, την πιο φτωχή ήπειρο του πλανήτη, η οποία μαστίζεται και από...
άλλες συμφορές, όπως πόλεμοι, λιμοί και άλλες ενδημικές επιδημίες.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η αρμόδια οικονομική επιτροπή του ΟΗΕ (UNECA), προειδοποιώντας ότι η πανδημία Covid-19 είναι πιθανό να στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 300.000 Αφρικανούς, ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό να εκθέσει 29 εκατομμύρια κατοίκους της Αφρικής σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

 Για τον λόγο αυτό η UNECA ζήτησε να οργανωθεί ένα δίχτυ ασφάλειας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αφρικανική ήπειρο.

Την ανησυχία του για την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού στην αφρικανική ήπειρο εξέφρασε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Άδανομ Γεμπρεγεσούς. Μέσα στην τελευταία εβδομάδα τα περιστατικά αυξήθηκαν κατά 51% και οι θάνατοι κατά 60%.

Και αυτά τα στοιχεία, όπως είπε, μπορεί να μην είναι σωστά, καθώς δεν πραγματοποιούνται επαρκή τεστ και για τον λόγο αυτό ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η αποστολή σε όλη την ήπειρο ενός εκατομμυρίου τεστ για Covid-19. Για να το πετύχει ο ΠΟΥ έχει ζητήσει βοήθεια από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και τον επιχειρηματία και φιλάνθρωπο, Μπιλ Γκέιτς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: