25.4.20

Ο αγαπημένος εμπειρογνώμονας του Βρούτση...


... και οι συμβάσεις του...
Το σκάνδαλο της τηλεκατάρτισης, το οποίο αναγκάστηκε να μαζέψει άρον άρον η κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις μερίδας του Τύπου αλλά και τις αντιδράσεις από διάφορους φορείς, φαίνεται ότι έχει ακόμα πολλές ανεξερεύνητες πτυχές.

Μια...
από αυτές αφορά το πρόσωπο του προέδρου της τριμελούς επιτροπής που συγκροτήθηκε από το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να αξιολογήσει το όλο πρόγραμμα που κατέληξε σε φιάσκο. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ δίπλα στα ονόματα των άλλων δύο μελών της επιτροπής αναγράφεται η ιδιότητά τους, στο όνομα του Γιώργου Στρουζάκη, που είναι ο πρόεδρος αυτής, αναφέρεται μόνο η ιδιότητα «ειδικός εμπειρογνώμονας», χωρίς καμία άλλη διευκρίνιση.

Μια ενδελεχής αναζήτηση στο διαδίκτυο πάνω στο όνομα Γιώργος Στρουζάκης απέφερε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία. Ειδικότερα, συναντάμε τον κ. Στρουζάκη ως διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Eyeonix Α.Ε. (η οποία ειδικεύεται -σύμφωνα με τον ιστότοπό της- σε ζητήματα ασφαλείας) και έχει έδρα την Καλλιθέα. Η εν λόγω εταιρεία τον τελευταίο μήνα σύναψε δύο καλές συμβάσεις με το υπουργείο Εργασίας και μάλιστα με... απευθείας ανάθεση!



Σύμβαση του υπουργείου Εσωτερικών το 2014 με την εταιρεία Detecon, όπως ονομαζόταν τότε η σημερινή Eyeonix. Προέβλεπε «προμήθεια, μεταφορά και εγκατάσταση εξοπλισμού επίπλων, κλιματιστικών και λοιπού ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού έναντι του ποσού των 22.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ 23%»




Ο ίδιος κύριος εμφανίζεται και ως πρόεδρος σε μια άλλη εταιρεία που έχει έδρα τη Νέα Ιωνία και φέρει την ονομασία ΤΕΤΡΑ ΕΠΕ, όπου σύμφωνα με τη σχετική αναζήτηση αποτελεί παρακλάδι κυπριακής εταιρείας, της Tetra Communications Overseas Ltd. Ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε συχνή παρουσία κατά τα έτη 2013-2014 στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ελπίζοντας προφανώς σε κάποια εμπορική συμφωνία.

Στο παρελθόν ασχολήθηκε και με τη ναυτιλία, καθώς τον βρίσκουμε συνιδρυτή μιας εταιρείας, της Revmar Dynamics που έπαψε να υφίσταται πριν από μερικά χρόνια. Ο άλλος βασικός του συνεργάτης είναι ο Νίκος Χατζής, ο οποίος εμφανίζεται ως πρόεδρος στην εταιρεία Eyeonix.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: