7.4.20

ΚΕΕΡΦΑ: Σχέδιο εξόντωσης των προσφύγων...


... εν μέσω πανδημίας...
Στη δοκιμασία των προσφύγων εν μέσω της πανδημίας αναφέρεται η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση κατά της κυβέρνησης.

Η...
Κίνηση δεν διστάσει να χαρακτηρίζει ως «ρατσιστική» και «δολοφονική» την επιλογή της κυβέρνησης να αποκλείσει τους πρόσφυγες από τη μετακίνηση σε μέρη όπου μπορούν να προμηθεύονται τα βασικά είδη διατροφής για την επιβίωσή τους, ενώ στην Αθήνα «καμία συνοικία δεν βρέθηκε σε απαγόρευση κυκλοφορίας έστω και αν υπάρχουν εκατοντάδες κρούσματα κορονοϊού».

Όπως τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ «μητέρες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν γάλα για τα παιδιά τους, πρόσφυγες που ζουν μέσα σε σκηνές και έπαιρναν συσσίτιο το έχουν στερηθεί!» και προσθέτει πως «αυτό είναι το σχέδιο εξόντωσης των προσφύγων που εφαρμόζει η κυβέρνηση, τηρώντας σταθερά το δόγμα "να τους κάνουμε τον βίο αβίωτο"».


Τεστ για κορονοϊό γίνονται μόνο για την ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς και όχι για όλους.

Με την βροχή η κατάσταση στους σκηνίτες της Μαλακάσας ήταν απελπιστική.

Η ΚΕΕΡΦΑ θέτει ερωτήματα όπως «Ο κύριος Τσιόδρας εγκρίνει αυτήν την εγκληματική πολιτική μαντρώματος στα στρατόπεδα προσφύγων; Πόσο θα κρατήσει η απανθρωπιά του να μην μοιράζεται καν φαγητό στους αποκλεισμένους;» και αναφέρεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις:

Τεστ για κορονοϊό γίνονται μόνο για την ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς και όχι για όλους.
Με την βροχή η κατάσταση στους σκηνίτες της Μαλακάσας ήταν απελπιστική.
Την ίδια ώρα στη Λέσβο, πρόσφυγες ζούνε στις παραλίες κάτω από σάπιες βάρκες μέσα στη βροχή μαζί με τα παιδιά τους που τουρτουρίζουν και τους ρατσιστές να τους εμποδίζουν να μετακινηθούν σε πιο ασφαλή σημεία.
Στη Μόρια η διανομή τροφής έχει με την εγκατάλειψη των τροφίμων στην είσοδο του καμπ προκαλώντας χάος!
Τις ίδιες εικόνες ντροπής στο κλειστό καμπ στο Κλειδί Σερρών, με παιδιά να τρέμουν από το κρύο, κατήγγειλε ο κοινοτάρχης του Προμαχώνα.
Στα κλειστά στρατόπεδα και τα συνωστισμένα αστυνομικά τμήματα η οργή φουντώνει για την παράλογη διοικητική κράτηση μηνών μετά τις επιχειρήσεις σκούπα της κυβέρνησης από την αρχή της χρονιάς εφαρμόζοντας το νέο ρατσιστικό νόμο κατάργησης του ασύλου.
«Είναι καιρός να βάλουμε τέλος στην εγκληματική πολιτική και την ρατσιστική απανθρωπιά της κυβέρνησης», τονίζει η Κίνηση, που απαιτεί -μεταξύ άλλων- την άμεση εκκένωση των καμπ και τη μετακίνηση των προσφύγων στις πόλεις, ενώ καλεί τους πολίτες να στηρίξουν τον αγώνα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: