10.4.20

Πέφτουν οι μετοχές Πέτσα...


Όσο κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμπιστεύεται τον Στέλιο Πέτσα, όσο περνά ο καιρός εμπεδώνεται στο Μέγαρο Μαξίμου η άποψη ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είναι ακριβώς και... μάγος της επικοινωνίας.

Αντιθέτως, πρόσωπα που έχουν γνώση του παρασκηνίου διαβεβαιώνουν...
τον Neo ότι το χθεσινό «φάουλ» του με την έμμεση προτροπή προς τους ναούς να... «σπάσουν» την «καραντίνα» για να πάνε Εκκλησία τη Μεγάλη Εβδομάδα για... «ατομική προσευχή».
 «Όσον αφορά το ωράριο εξετάζουμε διάφορα θέματα ώστε να μην υπάρξει κανένας συνωστισμός, υπενθυμίζοντας βέβαια πάντα ότι δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για μετακίνηση στις εκκλησίες αλλά παρεμπιπτόντως μπορεί κάποιος όταν κάνει κάποια άλλη έξοδο από το σπίτι του για τους άλλους λόγους που δικαιολογεί αυτή την έξοδο να μπορέσει να εφαρμόσει αυτό που λέμε ατομική λατρεία περνώντας και από την εκκλησία της ενορίας του», είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας, υπονοώντας ότι οι πιστοί μπορούν να δηλώσουν ότι πάνε για ψώνια ή σωματική άσκηση και... παρεμπιπτόντως να ανάψουν και το κερί τους! Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, βεβαίως, αφενός αποτελεί «νομιμοποίηση» της «παράκαμψης» της «καραντίνας», αφετέρου ενέχει τον κίνδυνο συνωστισμού των πιστών στους ναούς, για... ένα κεράκι.

Κάπως έτσι και όταν οι δηλώσεις Πέτσα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών άρχισαν να κάνουν τον γύρο των social media, κρίθηκε απαραίτητο να δοθούν εξηγήσεις. Έτσι, στην απογευματινή ενημέρωση των Τσιόδρα-Χαρδαλιά, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας «άδειασε» χωρίς δεύτερη σκέψη τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, διαμηνύοντας αφενός ότι οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς, αφετέρου ότι δεν υπάρχει κάποιος ειδικός αριθμός ή κωδικός που να δικαιολογεί μετάβαση στην ενορία...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: