22.4.20

Ξεκινούν δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπους στη Βρετανία...


Μέσα στις επόμενες δύο ημέρες αναμένονται να ξεκινήσουν οι δοκιμές σε ανθρώπους, ενός πιθανού εμβολίου για τον κορονοϊό που ανέπτυξε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Την...
είδηση ανακοίνωσε την Τρίτη ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, προσθέτοντας πως στην ερευνητική ομάδα της Οξφόρδης διατίθενται 20 εκατομμύρια λίρες για την επιτάχυνση των δοκιμών σε ανθρώπους, από την ερχόμενη Πέμπτη - αν και για κάτι τέτοιο, υπό κανονικές συνθήκες, θα απαιτούνταν χρόνια, όπως είπε.

Επίσης, δήλωσε πως άλλα 22 εκατομμύρια λίρες διατίθενται στο Imperial College του Λονδίνου, προκειμένου να υποστηριχθεί η δεύτερη φάση των δοκιμών για εμβόλιο, υπογραμμίζοντας πως η βρετανική κυβέρνηση επενδύει στις δυνατότητες παραγωγής των εμβολίων, ώστε εάν υπάρξει πρόοδος να κατασκευαστούν άμεσα σε μεγάλη κλίμακα.


Ωστόσο, όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν πως η διάθεση ενός εμβολίου στο ευρύ κοινό έχει ακόμα πολύ δρόμο, με το ποθητό σκεύασμα να αναμένεται εντός του 2021. Όπως είναι γνωστό, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη παγκοσμίως 78 έρευνες για εμβόλιο και ακόμη 37 βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: