13.4.20

Ανοιχτό το θέμα μείωσης συντάξεων και μισθών...

... στο Δημόσιο...
Σε νέο συνταξιοδοτικό, ακόμα δυσμενέστερο, οδηγεί η κατάσταση που αφήνει στην οικονομία ο κορονοϊός και η οποία ακόμα ακόμη δεν μπορεί να υπολογιστεί, έστω και με σχετική ακρίβεια.

Δεν ήταν μόνο ο ...
ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος, που με τη συνέντευξή του στο iEidiseis την Κυριακή, άφησε ανοιχτό το θέμα μείωσης των συντάξεων και του αριθμού του δημοσίου, συναρτώντας το κυρίως με το χρόνο διάρκειας της κρίσης.

Ήταν και ο υφυπουργός Οικονομικών, ο αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης, Θοδωρής Σκυλακάκης, που δήλωσε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ότι αυτή τη στιγμή δεν τίθεται τέτοιο θέμα και αν πάμε καλά δεν θα τεθεί ούτε στο μέλλον. Όπως, δηλαδή, ο Γιώργος Κύρτσος και άλλα στελέχη παλαιότερα, έτσι και ο «θησαυροφύλακας» της χώρας αφήνει ορθάνοιχτο το θέμα μείωσης των συντάξεων και των μισθών του δημοσίου-εγχείρημα βέβαια καθόλου εύκολο και όχι μόνο για λόγους πολιτικού κόστους.

Το πότε και τι θα γίνει με τις συντάξεις και τους μισθούς του δημοσίου, δεν μπορεί κανείς να προβλέψει.

Το βέβαιο είναι ότι με την ύφεση να αγγίζει ή και να πλησιάζει το 10% και με την ανεργία να ξεπερνάει το 20% και για πρώτη φορά μετά το 2013 να σημειώνει ανοδική πορεία, το ασφαλιστικό που πρόσφατα ψηφίστηκε είναι πολύ πιθανόν να μείνει στα χαρτιά και να είναι το πρώτο ασφαλιστικό που δεν θα εφαρμοστεί παρά μόνο βραχύβια.

Δεν χρειάζεται βεβαίως πολύ προσπάθεια για να καταλάβουμε πως το νέο ασφαλιστικό θα είναι πιο δυσμενές από αυτό που ψηφίστηκε πρόσφατα…

Βασίλης Σκουρής (ieidiseis.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: