10.4.20

Κράτησαν ύποπτο κρούσμα...


...σε γραφείο αστυνομικού τμήματος...

Τη γύμνια των αστυνομικών απέναντι στην πανδημία αποκαλύπτει περιστατικό κρατούμενου στο Α.Τ. Ακρόπολης, που παρότι θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα, παρέμεινε για...
μιάμιση ημέρα στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας αφού δεν υπάρχει κρατητήριο. Προκειμένου, μάλιστα, να μετριαστεί η πιθανή διασπορά του ιού, ο διοικητής αναγκάστηκε να «σφραγίσει» το κτίριο.

Ο 42χρονος Ρουμάνος συνελήφθη κοντά στην εκκλησία του Αγίου Σώστη στη Συγγρού γύρω στη 01.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης για απόπειρα κλοπής και μεταφέρθηκε στο τμήμα Ακρόπολης όπου κρατήθηκε ώς το πρωί, οπότε οδηγήθηκε στην Εισαγγελία. Εκεί, αφού του ασκήθηκε δίωξη, διατάχθηκε η κράτησή του μέχρι να οδηγηθεί στο Τριμελές Αυτόφωρο.

Παρέμεινε στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας μέχρι τη μία το μεσημέρι χθες, οπότε μετά από σχετική εντολή τον μετέφεραν στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Δεν έμεινε όμως εκεί, αφού κατά τη θερμομέτρηση βρέθηκε να έχει πυρετό, οπότε οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν τον πήγαν στον «Ερυθρό Σταυρό» από τον οποίο βγήκε στις 7.00 το πρωί. Επέστρεψε στο τμήμα και στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας, ο οποίος τηλεφώνησε στον ΕΟΔΥ και γιατρός του, αφού εκτίμησε ότι πρόκειται για ύποπτο κρούσμα κορονοϊού, συμβούλευσε να τον μεταφέρουν σε απομονωμένο χώρο. Δεν υπήρχε όμως αυτή η δυνατότητα, οπότε ο κρατούμενος επέστρεψε στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας μέχρι να λάβει τελικά τακτική δικάσιμο και να αφεθεί ελεύθερος.


Το περιστατικό έγινε γνωστό στη συνδικαλιστική παράταξη Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών (ΔΕΚΑ), που έστειλε αντιπροσωπεία στο Α.Τ. Ακρόπολης. Σε ανακοίνωσή της με τίτλο «Διαχείριση ύποπτου κρούσματος: Πατήστε το μηδέν», επικρίνει έντονα την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. που «ενώ έχει μεσολαβήσει ένας μήνας εφαρμογής αυστηρότατου πλαισίου μέτρων κοινωνικής απόστασης, δεν έχει μεριμνήσει για την εκπόνηση κι εφαρμογή σαφούς μνημονίου ενεργειών σε τέτοιες περιπτώσεις» και καταγγέλλει ότι: «Η υγεία και η ασφάλεια των συναδέλφων μας και κατ’ επέκταση του κοινωνικού συνόλου βρίσκονται σε εξαιρετική επισφάλεια, λόγω της εγκληματικής αμέλειας των ιθυνόντων, οι οποίοι δεν έχουν μεριμνήσει όλο αυτό το διάστημα για εξεύρεση χώρων παραμονής κρατουμένων που να πληρούν τους απαραίτητους κανόνες υγειονομικής ασφάλειας».

Η συμπεριφορά της ηγεσίας προς τους «μάχιμους» αστυνομικούς είναι, όπως φαίνεται, αυτή που τροφοδοτεί την αγανάκτηση των χαμηλόβαθμων και καταγράφεται στις πρόσφατες ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών παρατάξεων. Χαρακτηριστική είναι η προχθεσινή ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Αστυνομικών» με την οποία καταδίκαζε «τη στάση της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. απέναντι στους γιατρούς και νοσηλευτές στην κινητοποίησή τους την 7η Απρίλη» και η οποία, όπως υπογραμμίζουν, «προκάλεσε αηδία με την αυταρχικότητα που επέδειξε».

Προσθέτουν δε ότι «η αήθης αυτή ενέργεια της πολιτικής ηγεσίας προσπάθησε να μας βάλει απέναντι από τους εργαζόμενους που δίκαια διαμαρτύρονταν εκείνη την ώρα», ενώ αφήνουν αιχμές και για τη στάση του προεδρείου της ΠΟΑΣΥ.


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: