17.4.20

Στη Βουλή, μετά το Πάσχα...


...θέλει να φέρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας...
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποιεί πως η χώρα θα οδηγηθεί σε νέα μνημόνια στο μέλλον, εάν η κυβέρνηση δεν αλλάξει την οικονομική πολιτική που δείχνει να υιοθετεί εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης. Η προειδοποίηση για το επόμενο τρίμηνο.

Η...
χρησιμοποίηση του «μαξιλαριού» των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ από την κυβέρνηση, σε συνάρτηση με τις οικονομικές της επιλογές, αποτελούν την αιχμή της αντιπαράθεσης του ΣΥΡΙΖΑ με το Μέγαρο Μαξίμου.

«Δεν θα τα αφήσω να πέσουν κάτω. Θα καταθέσω πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία ,ώστε να δώσει εξηγήσεις ο κ. Μητσοτάκης για το τι σχέδιο έχει και για το πού θα πάνε τα χρήματα που, αντί για την εργασία, φαίνεται να ενισχύονται μονοδιάστατα συγκεκριμένες επιχειρήσεις, όπως έγινε στο παρελθόν με τις τράπεζες», προειδοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίνοντας με τη συνέντευξή του στο Kontra Channel και τον συνάδελφο Γιώργο Μελιγγώνη το στίγμα των προθέσεών του.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να καταθέσει την πρόταση για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς ο πολιτικός χρόνος κυλά με ταχύτατους ρυθμούς ενόψει μιας πολύ μεγάλης κρίσης που αναμένεται στη χώρα. Όπως, άλλωστε, τόνισε, πως σε τρεις μήνες μπορεί η πραγματικότητα να είναι δυσκολότερη και πιο σκοτεινή από αυτή που ζήσαμε με τα μνημόνια και τα σκληρά εκείνα χρόνια. Στόχος είναι η προ ημερησίας να πραγματοποιηθεί άμεσα, ίσως και αμέσως μετά την επόμενη εβδομάδα, με τη σύγκρουση πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σηματοδοτεί το κλίμα της επόμενης ημέρας της πανδημίας, που θα την χαρακτηρίζει κυρίως η κατάσταση της οικονομίας.»

Να δώσει εξηγήσεις ο κ. Μητσοτάκης πού ακριβώς ξοδεύει, τι ξοδεύει, τι σχέδιο έχει και αν σε τελική ανάλυση, το σχέδιό του είναι τα χρήματα αυτά να πάνε για να στηρίξουν την εργασία και την κοινωνική συνοχή, τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις, στο τέλος της ημέρας πάνε για να ‘ξοδευτούν’-εντός εισαγωγικών θα το πω’ βεβαίως, γιατί και αυτές ανάγκες είναι- μονοδιάστατα για να καλύψουν τις ανάγκες κάποιων μεγάλων επιχειρήσεων. Όπως μονοδιάστατα και στο παρελθόν ξοδέψαμε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να ανακεφαλαιοποιήσουμε τις τράπεζες, που ήταν η μεγάλη πληγή της ελληνικής οικονομίας», επισημαίνει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει πως το «μαξιλάρι» πρέπει μεν να χρησιμοποιηθεί, καθώς- όπως υπενθυμίζει- πρώτο το κόμμα του το ζήτησε, παράλληλα θέτει όμως το ερώτημα για το ποιο είναι σχέδιο της ,πόσα λεφτά θα χρησιμοποιηθούν, σε ποιο χρονικό διάστημα και υπέρ ποίων. «Αν ο στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να αδρανήσει τώρα για να μας βάλει σε προγράμματα αύριο, σε νέα Μνημόνια, διότι μονάχα μέσα από αυτά μπορεί να δικαιολογήσει την επιλογή του να προχωρήσει σε μια αναδιάρθρωση στην αγορά εργασίας και στην οικονομία συνολικά, κατά το πώς εκτιμούν και επιθυμούν ο ΣΕΒ και τα μεγάλα συμφέροντα, να ξέρει ότιαυτό θα βρει απέναντί του όχι μόνο την αντιπολίτευση, αλλά πιστεύω την μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού», διαμηνύει χαρακτηριστικά.

Μόνο τυχαίο δεν είναι, πάντως, που ο Αλέξης Τσίπρας μιλά τελευταία για το σύνολο της αντιπολίτευσης, καθώς η Κουμουνδούρου επιδιώκει «μέτωπο» απέναντι στην κυβέρνηση την επόμενη ημέρα της καραντίνας και όσο υποχωρεί η εξάπλωση της πανδημίας. Όπως και ότι επιδιώκει να κάψει το σενάριο πολιτικών εξελίξεων τον προσεχή Σεπτέμβριο. Δεν πρέπει δε να περάσει απαρατήρητη και η απάντησή του στο ερώτημα εάν μετά από μια ενδεχόμενη ήττα του σε εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τελειώσει με τον Αλέξη Τσίπρα: «Δεν είναι εύκολο για τον κ. Μητσοτάκη να ξεμπερδέψει με την Αριστερά, με τον ΣΥΡΙΖΑ, με την προοδευτική παράταξη του τόπου, παρά τις εντυπώσεις, με την πρωτοφανή στήριξη των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ότι είναι ο κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού. Οι ιδέες που εκπροσωπεί αμφισβητούνται από την πραγματικότητα».

Βασίλης Σκουρής (ieidiseis.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: