23.4.20

Καμπάνια από τους δημιουργούς...


Καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία συμπράττουν δημιουργώντας ένα νέο βίντεο με τον τίτλο “Είμαστε χιλιάδες, είμαστε άνθρωποι και έχουμε δικαιώματα” .Πρόκειται για...
ηθοποιούς, σεναριογράφους, σκηνοθέτες, ηλεκτρολόγους, φροντιστές, ηχολήπτες, οπερατέρ, χορευτές, διευθυντές παραγωγές,  που επισημαίνουν πως είναι άνθρωποι και έχουν δικαιώματα, καθώς ο χόρος της δημιουργίας στην Ελλάδα έχει μείνει χωρίς πέπλο προστασίας. Οι καλλιτέχνες προτρέπουν τους θεατές να μην ξαναδούν τις ταινίες τους και τις θεατρικές παραστάσεις και να μην τους αναγνωρίζουν, μόνο, αν έχουν πεθάνει.



Όπως εξηγεί η ηθοποιόςΈλια Βεργανελάκη που είχε γυρίσει το πρώτο σχετικό βίντεο με το δικό της μόνολογο, το βίντεο αυτό δεν σχετίζεται με τη διεκδίκηση επιδόματος.”Το βίντεο αυτό έγινε για να ενώσει τις φωνές όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων του χώρου μας για πρώτη φορά. Να ενώσει τα περισσότερα επαγγέλματα του κλάδου μαζί συλλογικά, όσων είναι μπροστά από τις κάμερες, επώνυμων και μη, αλλά και όσων εργάζονται πίσω από αυτές, όσων είναι πάνω στη σκηνή αλλά και στα παρασκήνια. Δεν ζητάμε φιλανθρωπία, δεν ζητιανεύουμε το επίδομα, ζητάμε να αναγνωρίζεται το έργο μας / η δημιουργία μας ως επάγγελμα. Ζητάμε την δίκαιη αντιμετώπισή μας ως εργαζόμενοι”.


typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: