14.4.20

Τεχνικοί τηλεόρασης: Είμαστε εκτός των μέτρων ενίσχυσης...


...και δεν μας ακούει η κυβέρνηση...

Eκτός των μέτρων ενίσχυσης, παραμένουν δεκάδες τεχνικοί της τηλεόρασης, οι οποίοι εργάζονταν για να καλύψουν κυρίως αθλητικά γεγονότα, αλλά και...
καλλιτεχνικά δρώμενα ή ομιλίες. Μετά την διακοπή όλων των παραγωγών που αφορούσαν τις παραπάνω δραστηριότητες, οι ίδιοι έμειναν χωρίς ημερομίσθιο, χωρίς επίδομα ανεργίας καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα ένσημα, αλλά και χωρίς την ενίσχυση των 800 ευρώ. 

«Είχαμε δουλειά κάθε Σαββατοκύριακο, γιατί οι αγώνες που είχαμε να καλύψουμε ήταν πολλοί. Και σε κάθε βαν, μπορεί να εργαζόμαστε 20 - 30 τεχνικοί. Για την ΕΡΤ κάναμε αγώνες Β’ εθνικής, αλλά και αθλήματα που δεν καλύπτουν άλλα κανάλια, όπως πόλο, βόλεϊ κ.α. Και για τα συνδρομητικά επίσης. Οι λίγοι συνάδελφοι που είχαν σταθερή σχέση εργασίας με εταιρείες παραγωγής που μπήκαν σε αναστολή, παίρνουν το επίδομα. Εμείς όχι, δεν μας δήλωσαν οι εταιρείες, δεν γνωρίζουμε για ποιον λόγο. Σε κάθε περίπτωση, είναι γνωστή η περίπτωση μας στην κυβέρνηση αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα» λέει τεχνικός στο tvxs.gr. 

Παρά το γεγονός, ότι η Ένωση Τεχνικών, έχει αποστείλει από τις 25 Μαρτίου σχετικό αίτημα στους υπουργούς κο Σταϊκούρα, κο Γεωργιάδη, κο Βρούτση και κο Γιατρομανωλάκη, δεν έχουν λάβει καμία απάντηση. Η ανακοίνωση έγραφε μεταξύ άλλων:


«Η σχέση εργασίας των τεχνικών που εργαζόταν στις παραπάνω παραγωγές ήταν σύμβαση πρόσληψης μίας η και μερικών ημερών. Με βάση όμως αυτήν την σύμβαση οι εργαζόμενοι αυτοί, οι οποίοι στην ουσία είναι πια άνεργοι και χωρίς κανένα άλλο εισόδημα, μένουν έξω από κάθε οικονομική ενίσχυση που πρόσφατα ανακοινώσατε, ενώ οι εταιρίες με τις οποίες συνεργαζόντουσαν έχουν δηλώσει αναστολή εργασιών». 

«Οι μόνοι τεχνικοί που καλύπτονται, είναι όσοι εργάζονται σε εταιρείες που καλύπτουν, τρέχον πρόγραμμα στα κανάλια και οι λίγοι που έχουν μπλοκάκι» λένε στο tvxs.gr οι τεχνικοί. Είμαστε αρκετοί όμως αυτοί που δεν μας συνέφερε να έχουμε μπλοκάκι, γιατί μας απασχολούσαν για μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα. Το πρωί γινόταν μία αναγγελία πρόσληψης και το βράδυ μία απόλυσης. Ούτε καν υπογράφαμε, ήταν αυτοματοποιημένη η διαδικασία. Είχαμε όμως ΙΚΑ, σε αυτά τα μεροκάματα. Παρ’όλα αυτά, το επίδομα δεν μας το δίνουν. Κανείς δεν ξέρει ποτε θα ξεκινήσουν ξανά οι αγώνες, πότε θα ξανά έχουμε δουλειά. Μέχρι τότε, πως θα ζήσουμε;» καταλήγει ο τεχνικός. 



Φωτεινή Λαμπρίδη
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: