22.4.20

Μπλόκα στις εισόδους και τις εξόδους της Ερμιονίδας...


Σε καραντίνα για 14 ημέρες έχει μπει ο Δήμος Ερμιονίδας μετά τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων στη δομή προσφύγων στο Κρανίδι. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε χθες τη «στεγανοποίηση» της δομής, δηλαδή...
την απαγόρευση εισόδου και εξόδου, η οποία όμως είχε τεθεί σε ισχύ από τη Μεγάλη Πέμπτη. Τα μέτρα στο σύνολο του Δήμου περιλαμβάνουν: απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί, απαγόρευση μετακίνησης σε όλη τη διάρκεια της ημέρας για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, για τελετές και για σωματική άσκηση, αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και κάθε μορφής υπαίθριου εμπορίου, και ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με επιπλέον έξι γιατρούς και τέσσερις νοσηλευτές.

Το ξεκίνημα της καινούριας μέρας βρήκε τους κατοίκους της περιοχής κλεισμένους στα σπίτια τους, ενώ αστυνομικοί έχουν κλείσει τις εισόδους και τις εξόδους από και προς την Ερμιονίδα.

Στην προσφυγική δομή του Κρανιδιού έχουν ξεκινήσει να στήνονται σκηνές από άνδρες του στρατού προκειμένου εκεί να διενεργούνται οι εξετάσεις από μόνιμο υγειονομικό προσωπικό. Οι 150 πρόσφυγες που βρέθηκαν θετικοί στον ιό παραμένουν ασυμπτωματικοί και καλά στην υγεία τους.


Αντιπολιτευτικά πυρά για καθυστερήσεις

Για «τραγική ολιγωρία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τόσο των προσφύγων που διαμένουν εκεί όσο και των πολιτών της ευρύτερης περιοχής», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του παρατηρεί ότι «παρόλο που η κυβέρνηση γνώριζε την ύπαρξη κρούσματος στη συγκεκριμένη δομή ήδη από τη Μ. Πέμπτη, δεν προχώρησε στους απαραίτητους διαγνωστικούς ελέγχους, αφήνοντας έτσι ανεξέλεγκτη την εξάπλωση του κορωνοϊού».

«Είναι προφανές ότι δεν υπήρξε έγκαιρη κυβερνητική μέριμνα για πληθυσμούς ειδικής ευαλωτότητας που διαβιούν σε συνθήκες συγχρωτισμού και πλημμελούς ατομικής υγιεινής , όπως οι πρόσφυγες-μετανάστες, οι Ρομά, οι φυλακισμένοι, οι φιλοξενούμενοι σε γηροκομεία-προνοιακά ιδρύματα-ψυχιατρεία, οι άστεγοι κλπ» τόνισε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

«Δυστυχώς οι χειρότεροι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στον Νομό Αργολίδας. Το Κίνημα Αλλαγής ήδη από τις αρχές Μαρτίου είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο εντοπισμού κρουσμάτων κορωνοϊού στις δομές μεταναστών, στις οποίες, όπως είναι γνωστό, επικρατούν πολύ δύσκολες συνθήκες υγιεινής» αναφέρει σχετικά ο Ανδρέας Πουλάς, βουλευτής Αργολίδας και υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής.

«Τα 150 -μέχρι στιγμής- επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στο ξενοδοχείο "Γαλαξίας", στην Αργολίδα, αποδεικνύουν την πρωτοφανή ολιγωρία της κυβέρνησης σε βάρος των 500 περίπου προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στη δομή, των εργαζομένων στο ξενοδοχείο και συνολικά του λαού της περιοχής»,επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του και συμπληρώνει:

«Γιατί, παρά το επιβεβαιωμένο κρούσμα σε εργαζόμενη του ξενοδοχείου την Μ. Πέμπτη, η κυβέρνηση, αντί από την πρώτη στιγμή να ξεκινήσει μαζικούς ελέγχους στους φιλοξενούμενους, επέλεξε να περιορίσει την παρέμβασή της μόνο στα αστυνομικά μέτρα περιορισμού. Ο μαζικός έλεγχος τελικά ξεκίνησε με καθυστέρηση τουλάχιστον πέντε ημερών και ύστερα από την τυχαία διάγνωση ακόμα δύο κρουσμάτων».


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: