10.4.20

Τσιόδρας και Χαρδαλιάς στον οικισμό των Ρομά...

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, επισκέπτονται τη θεσσαλική πόλη προκειμένου να...

συντονίσουν τις ενέργειες για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού σε μεγάλο αριθμό του πληθυσμού, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο κλιμάκιο συμμετέχουν ακόμα ο γγ Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γγ Κοινωνικής αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβος Θεοδώρου. Το κλιμάκιο συνοδεύει ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Βασίλης Πάντζος.


Χθες, μετά από εντολή του Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Βασίλη Παπαγεωργίου -σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη- η συνοικία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Από το μέτρο αυτό θα επηρεαστούν οι ζωές 5.000 πολιτών ανέφερε ο Δήμαρχος Λαρισαίων με την καραντίνα να διαρκεί μέχρι τις 23 Απριλίου και να αφορά τον οικισμό Ρομά αλλά και μέρος της συνοικίας που περικλείεται από τις εξής οδούς: Αεροδρομίου – Σωκράτους – Πλάτωνος – Λεωφόρο Καραμανλή – Δανάης – Σάκη Καράγιωργα, όπως αναφέρει το onlarissa.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον οικισμό των Ρομά όπου μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί από τους ελέγχους του ΕΟΔΥ 20 κρούσματα της επιδημίας, σε καραντίνα θα μπει και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο της Λάρισας, καθώς από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι ο 32χρονος Ρομά που ήταν το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα είχε επαφές και με μη διαμένοντες στη συγκεκριμένη δομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: