21.4.20

Μονά – ζυγά δικά τους...


...τα θέλουν στην Alter Ego ΑΕ...
Με το αυτονόητο ξεκινάει η παρέμβαση του “Βήματος” για τα ΜΜΕ διαπιστώνοντας ότι “Δοκιμάζονται πραγματικά σε τούτες τις συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης και εφαρμογής αυστηρών περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία των πολιτών. Η όλη κατάσταση έχει δυσχεράνει το έργο τους και...
μαζί έχει επηρεάσει αρνητικά τα έσοδά τους, είτε αυτά προέρχονται από την κυκλοφορία είτε από τη διαφήμιση”.

Συνεχίζει με μήνυμα στα media shops υποστηρίζοντας ότι “Μεταθέτουν τις υποχρεώσεις τους στο μέλλον… Την ώρα που τα ΜΜΕ συμμετέχουν ενεργά στη διαχείριση της κρίσης, ενημερώνουν συστηματικά και αναλυτικά τους πολίτες, μεταφέρουν τα σήματα και μηνύματα των γιατρών και της επιστημονικής κοινότητας, δεν φείδονται κόπων και θυσιών προκειμένου να υπηρετήσουν το κρίσιμο για τις περιστάσεις αγαθό της ενημέρωσης”.

Και αφού συμπεραίνει ότι “Δεν είναι καιρός για εχθροπάθειες και εύκολες κατηγορίες” καταλήγει ζητώντας “Να συμβάλλουν όλες οι δυνάμεις, κυβερνητικές και αντιπολιτευόμενες, στη διάσωση και ανόρθωση των Μέσων ενημέρωσης”!

Ομολογουμένως ενδιαφέρουσα παρέμβαση, αλλά εξόχως προβληματικό το αίτημα – έκκληση κυβέρνηση και αντιπολίτευση να σώσουν τα ΜΜΕ! Με ποιον τρόπο να τα σώσουν; Να τα κρατικοποιήσουν; Τι ακριβώς ζητάει το “Βήμα”;

Διότι τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αν και θα έπρεπε να ακουστεί και η (σχετική) πρόταση Τσίπρα… Ωστόσο είναι ασαφές το αίτημα της εφημερίδας. Όπως προβληματικό είναι και το μήνυμα που στέλνει στα media shops, όταν και η Alter Ego κάνει το ίδιο! Με την έννοια ότι όπως η Συγγρού αναστέλλει συμβάσεις εργαζομένων κάνοντας χρήση των ευεργετημάτων που θέσπισε η κυβέρνηση, χωρίς να εξετάζει αν ο επιχειρηματίας εν προκειμένω ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μπορεί να στηρίξει ή όχι την επένδυση του, χωρίς κριτήρια δηλαδή, έτσι και το media shop μεταθέτει τις πληρωμές του, ανεξάρτητα από το αν τα ταμεία του είναι γεμάτα ή άδεια!

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: