4.4.20

Μείωση ενοικίου: Ποιοι εργαζόμενοι τη δικαιούνται...


Μπερδεμένοι φαίνεται να είναι ενοικιαστές και ιδιοκτήτες κατοικιών που προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν ποιος δικαιούται και ποιος όχι από εκείνους που μπαίνουν σε αναστολή σύμβασης να πληρώσει το μειωμένο ενοίκιο. Με...
βάση ρεπορτάζ του OPEN, υπάλληλος αεροπορικής εταιρείας που ανήκει στις πληττόμενες επιχειρήσεις ενημέρωσε την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος ότι δεν θα πληρώσει όλο το ενοίκιο. «Μου είπε ότι δεν μπορεί να μου δώσει όλο το ενοίκιο γιατί και σύμφωνα με τον νόμο δικαιούται να μου δώσει το 60%, θα κάνει και κάποια αίτηση για να πάρει το επίδομα από το κράτος και μου είπε ότι θα μου δείξει την αίτηση όταν την κάνει για απόδειξη», αναφέρει στο OPEN η ιδιοκτήτρια ακινήτου, Μαρία Βλάχου.


Με βάση τις κυβερνητικές εξαγγελίες, δικαιούχοι του μειωμένου ενοικίου είναι μόνο εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με απόφαση του κράτους. Για παράδειγμα οι παρακάτω:

Εστιατόρια
Εμπορικά καταστήματα
Θέατρα
Κινηματογράφοι κ.λπ
Το ενοίκιο για όσους εργάζονταν στις παραπάνω επιχειρήσεις που έχουν πληγεί λόγω κορονοϊού και έχουν κλείσει, πρέπει να είναι μειωμένο κατά 40% για δύο μήνες. Είναι χαρακτηριστικά όσα λέει ο πρόεδρο Κτηματομεσιτών Αττικής, Ελευθέριος Ποταμιανος: «Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι εργάζονται σε επιχειρήσεις στις οποίες έχει ανασταλεί η λειτουργία τους υποχρεωτικά από το κράτος, δικαιούνται την έκπτωση ενοικίου».

«Αρχισαν τα φέσια»

Η κατάσταση, πάντως, στα επαγγελματικά ακίνητα δεν είναι και τόσο καλή με τους καταστηματάρχες να δηλώνουν ότι με τα έσοδά τους να είναι μηδενικά, χρήματα για ενοίκιο δεν υπάρχουν. «Πλήρωσα ένα ενοίκιο αλλά από εδώ και πέρα δεν θα μπορέσω να πληρώσω», αναφέρει ο έμπορος ρούχων, Νίκος Τσαγκάρης. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες ακινήτων, ήδη ορισμένοι ενοικιαστές πιέζουν για μείωση του ενοικίου με πρόφαση τον κορονοϊό, παρά το ότι δεν ανήκουν στις πληττόμενες κατηγορίες.

Ποιοι εργαζόμενοι δικαιούνται μείωση ενοικίου
Δικαιούχοι είναι μόνο οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή και όχι επιχειρήσεις που έκλεισαν μόνες τους και έβαλαν τους εργαζόμενους σε αναστολή και όχι επιχειρήσεις που υπολειτουργούν. Στο παρακάτω βίντεο, μάλιστα, μπορείτε να δείτε τα βήματα για να κάνετε την αίτηση: 

1. Μπαίνουμε στην ιστοσελίδα supportemployees.yeka.gr
2. Βάζουμε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη, ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ και διεύθυνση κατοικίας
3. Πατάμε υποβολή και αν απορριφθεί το αίτημα σημαίνει ότι δεν είμαστε δικαιούχοι του ενοικίου. 

πηγη ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: