15.4.20

Ηλίας Μόσιαλος: Ο καθηγητής που είδε πρώτος το κακό να έρχεται...


Αν ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, ο καθηγητής του LSE θεωρείται το... αριστερό του στη μάχη κατά της πανδημίας - Ποιος είναι ο επιστήμονας με το πλούσιο έργο και τη διεθνή αναγνώριση που τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό.
Αρκεί ένα...
απλό γκουγκλάρισμα με το όνομά του Ηλία Μόσιαλου και αυτομάτως εμφανίζονται δεκάδες χιλιάδες ελληνικές και ξενόγλωσσες αναφορές. Καθόλου τυχαία. Πρόκειται για τον πανεπιστημιακό που βρίσκεται στον πυρήνα των παγκόσμιων εξελίξεων τόσο στον ερευνητικό τομέα όσο και στη διαμόρφωση των πολιτικών της δημόσιας υγείας.

Κορυφαίος καθηγητής σε έδρες υψηλού κύρους στη Μ. Βρετανία, με πλούσιο επιστημονικό έργο και διεθνή αναγνώριση ως συνεργάτης δεκάδων οργανισμών και φορέων υγείας πρώτης γραμμής σε όλο τον κόσμο, καθώς και σύμβουλος κυβερνήσεων πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και η Κίνα. Ενας πολίτης του κόσμου και βαθιά πολιτικοποιημένος άνθρωπος με φρέσκες ιδέες που προάγει την επιστημονική του γνώση με κοινωνικό προσανατολισμό.

Πού να βρεθεί άλλος τόσο εξειδικευμένος Ελληνας ακαδημαϊκός με τέτοιες περγαμηνές και διακεκριμένη κοινωφελή προσφορά; Δικαίως λοιπόν τοποθετήθηκε από τη κυβέρνηση στην αμισθί θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό.

Τετάρτη μεσημέρι 4 Σεπτεμβρίου 2013, επί μνημονίων δηλαδή, στην οδό Πειραιώς στον Ταύρο. Στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού το ΠΑΣΟΚ διοργανώνει διήμερο πολιτικο-επιστημονικό συμπόσιο με αφορμή την 39η επέτειο από την ίδρυσή του.


Στις αίθουσες του «Ελληνικού Κόσμου» το περιορισμένο -είναι η αλήθεια- κοινό ακούει διάφορους ομιλητές να αναπτύσσουν τις απόψεις του επί προκαθορισμένης θεματολογίας. Στην ενότητα «Η θεμελίωση και η κρίση του κοινωνικού κράτους» το προεδρείο καλεί στο βήμα τον επιφανή καθηγητή Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics Ηλία Μόσιαλο για να αναπτύξει την εισήγησή του με θέμα «Γιατί σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε ένα δημόσιο σύστημα υγείας».

Αμεσος, κατανοητός και ευπροσήγορος, ο ομιλητής εκπέμπει τα σφαιρικά μηνύματά του για το τι χρειάζεται άμεσα η χώρα στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το καλό της πατρίδας. Λίγοι στο ακροατήριο γνωρίζουν ότι έχει διατελέσει επί χρόνια ενεργό μέλος του Εργατικού Κόμματος της Αγγλίας.

Για να διαβασετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: