23.4.20

Η Ιταλία στο δρόμο της εξόδου...


Το σχετικό διάταγμα για το τί θα επιτρέπεται και τί θα απαγορεύεται στην Ιταλία, θα δημοσιοποιηθεί το Σάββατο, 25 Απριλίου, μια συμβολική κίνηση γράφει η εφημερίδα "La Repubblica" διότι είναι η επέτειος απελευθέρωσης της χώρας από τους Ναζί.

Από...
τις 4 Μαΐου, λοιπόν, σύμφωνα με την Corriere θα επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων μέσα στα όρια των περιφερειών τους και όχι έξω από αυτά. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τον Σεπτέμβριο, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα ανοίξουν αργότερα (ή στις 11 ή στις 18 Μαΐου ) και μόνο εφόσον τηρούνται οι κανόνες της απόστασης.

Οι εξωτερικές δραστηριότητες θα επιτρέπονται  και μακριά από το σπίτι, ενώ ορισμένες επιχειρήσεις που απασχολούν συνολικά 2,8 εκατομμύρια εργαζόμενους θα επιτραπεί να επαναλειτουργήσουν με πρωτόκολλα ασφαλείας, αν και υπάρχουν κατηγορίες εργαζομένων που θα μπορούν να εργάζονται από το σπίτι, όπου αυτό είναι δυνατόν. Τα αυστηρά μέτρα καραντίνας θα επιβάλλονται πάλι όταν τα στοιχεία δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, ο αριθμός των νεκρών το τελευταίο 24ωρο παραμένει υψηλός (464), αλλά υπάρχει σημαντική μείωση των κρουσμάτων και του αριθμού των εισαγωγών στα νοσοκομεία (1.051). Από τα 2.646 θετικά κρούσματα που βρέθηκαν το τελευταίο 24ωρο τα περισσότερα εξακολουθούν να είναι στη Λομβαρδία (1.073).

Δεν υπάρχουν σχόλια: