19.4.20

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη...


...για την πιο ντροπιαστική στιγμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη;...
Από την Μ. Πέμπτη, το «Σκοιλ Ελικικου Προσθέσεις και Ελέγχου Λοιμώχθηκαν» έχει κατακλύσει τα κοινωνικά δίκτυα, προσφέροντας άφθονο γέλιο και αγανάκτηση. Γέλιο διότι αυτή η φράση είναι από τις πλέον ενδεικτικές της προχειρότητας και της γελοιότητας που χαρακτηρίζει τα...
«προγράμματα επιμόρφωσης» τα οποία καλεί η κυβέρνηση να παρακολουθήσουν για να λάβουν συνολική «υποστήριξη» 600 ευρώ. Αγανάκτηση πάλι, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Σε κάθε περίπτωση, στο εγγύς μέλλον θα συνοδεύει το αφήγημα περί αριστείας, και βέβαια, τις αιτιάσεις για την υποστήριξη της ιδιωτικής εκπαίδευσης έναντι της δημόσιας.

Δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι που επλήγησαν από το ξέσπασμα της πανδημίας και το κλείσιμο της οικονομίας, αλλά και ασκούμενοι, επιστήμονες και ερευνητές, έχουν μέχρι στιγμής προσφέρει στη μπλογκόσφαιρα δεκάδες στιγμιότυπα του υλικού «επιμόρφωσης» το οποίο είναι αναγκασμένοι να παρακολουθήσουν, με τον χαβαλέ να μοιάζει η πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι σε μία τέτοια πραγματικότητα. Τα δημοσιεύματα είναι πολλά, ενώ τα καλύτερα μπορείτε να τα δείτε και να γελάσετε στο αφιέρωμα της Ανασκόπησης στο Σκοιλ Ελικίκου.

Η αλήθεια είναι πως -ειδικά εν μέσω καραντίνας- γελάμε με λιγότερο γελοία πράγματα, και ένα πρόγραμμα εκμάθησης που προτίθεται να μάθει σε έναν επαγγελματία δικηγόρο ή μηχανικό πως ανοίγει και πως κλείνει ο υπολογιστής ή πως χωράει ένα έγγραφο μέσα σε έναν φάκελο, σε έναν γιατρό πως το AIDS εμφανίστηκε το 2003 ενώ είχε ξεσπάσει ταυτόχρονα χολέρα, πανώλη και ελονοσία, και σε έναν εκπαιδευτικό ποιοι τρόποι αλληλογραφίας υπάρχουν και τι κάνει ο καθένας, είναι σίγουρα από τα πιο γελοία πράγματα που προέκυψαν στην καραντίνα και θα συντροφεύουν την φήμη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του υπουργού Βρούτση.

Όμως τα γέλια κόβονται απότομα όταν κάποιος λαμβάνει υπόψη πως εδώ δεν πρόκειται απλώς για ένα αστείο, αλλά για διαδικασία που εκταμιεύει από τα δημόσια ταμεία σχεδόν 200 εκατ. ευρώ, για να προσφέρει στους… ωφελούμενους μόλις τα μισά από αυτά. Και μάλιστα, για να λάβουν αυτά τα χρήματα, είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν 100 ώρες παρακολούθησης του προγράμματος.



Για να διαβάσετε ολόκληρο το ρεπορτάζ του thepressproject, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: