27.4.20

Η αλήθεια πίσω από την αθλιότητα του «Διακοπές στην Αίγινα»...


...και τις «δικογραφίες»...
Γιάνης Βαρουφάκης

1. Τα περιοριστικά μέτρα μας βρήκαν, μαζί με τη σύζυγό μου, εγκατεστημένους στο σπίτι μας στην Αίγινα.

2. Σύμφωνα με την...
ΠΝΠ, η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν απαιτεί τη μετακίνηση προς την οικία που είναι δηλωμένη στο Ε1 (καθώς αυτό θα μεγιστοποιούσε τις μετακινήσεις εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών) αλλά, απλά, την επιτρέπει.

3. Εάν δεν ήμουν υποχρεωμένος να παραβρεθώ στη Βουλή για την άσκηση των βουλευτικών μου καθηκόντων θα έμενα στο σπίτι μας στην Αίγινα χωρίς την παραμικρή μετακίνηση – σύμφωνα με την ΠΝΠ, την οποία ως κόμμα και ως πρόεδρος της Κ.Ο. του ΜέΡΑ25 υποστηρίξαμε από την πρώτη στιγμή.


Τα γεγονότα

1. Από τη 15η Μαρτίου, το ΜέΡΑ25 και εγώ προσωπικά επανειλημμένως καλούμε τον πρόεδρο της Βουλής να συγκαλεί τη Βουλή με τηλεδιάσκεψη ώστε α) να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις και β) να συμμετέχουν όλοι οι βουλευτές στις συνεδριάσεις.
2. Την 2α Απριλίου επέλεξα να μη μεταβώ στη Βουλή παρά το γεγονός ότι θα γινόταν συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στέλνοντας στον πρόεδρο της Βουλής επιστολή με την οποία ζητούσα, άλλη μια φορά, οι συνεδριάσεις της Βουλής να γίνονται με τηλεδιάσκεψη.
3. Η πρόταση-αίτημά μου για συνεδριάσεις της Βουλής μέσω τηλεδιάσκεψης απορρίφθηκε.
4. Την 8η Απριλίου και την 25η Απριλίου, δεδομένου ότι απορρίφθηκε εκ νέου η έκκλησή μου για τηλεδιάσκεψη, μετέβην από την Αίγινα στη Βουλή, όπου μίλησα στην Ολομέλεια, και αμέσως μετά επέστρεψα.
5. Οι δύο αυτές μετακινήσεις, προς και από τη Βουλή, έγιναν σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα της ΠΝΠ και βεβαίως του Αρθρου 62 του Συντάγματος, που εξαιρούν τους βουλευτές από τους περιορισμούς κατά την άσκηση των βουλευτικών τους καθηκόντων.
6. Το μόνο έγγραφο που απαιτείται για μετακινήσεις από τον τόπο όπου εγκαταστάθηκε βουλευτής προ των απαγορεύσεων προς και από τη Βουλή είναι η βουλευτική ταυτότητα. Οποιος επιβάλλει σε αξιωματικούς της Αστυνομίας ή του Λιμενικού να απαιτούν από βουλευτή άλλο έγγραφο, τους επιβάλλει να καταστρατηγούν το Σύνταγμα και την ίδια την ΠΝΠ.

Εν κατακλείδι

Ο μόνος πολιτικός αρχηγός που ζήτησε η Βουλή να δώσει το καλό παράδειγμα συνεδριάζοντας (σε πλήρη σύνθεση) με τηλεδιάσκεψη για να μη χρειάζεται να μετακινούμαστε προς και από τη Βουλή διασύρεται από τα μέσα της τρόικας εσωτερικού, επειδή, μετά την απόρριψη της πρότασής του, τόλμησε να μετακινηθεί προς και από τη… Βουλή.

Ενας βέβαια είναι ο λόγος που γίνονται όλα αυτά: Η παρασιτική μας ολιγαρχία αποδεικνύεται παντελώς έτοιμη να πλήξει τον κοινοβουλευτισμό και το Σύνταγμα μόνο και μόνο για να πνίξει με την κακοφωνία της κοινοβουλευτικές φωνές που την ενοχλούν.

Από το 2015 φέρω το μίσος της τρόικας εσωτερικού στο πέτο ως μετάλλιο τιμής. Τους πληροφορώ ότι αγαπώ το μίσος τους και παίρνω δύναμη από αυτό.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: