26.4.20

Το κενό ανάμεσά μας...


Πώς θα τρώμε όταν ανοίξουν τα εστιατόρια.
Το παράδειγμα του Χονγκ Κονγκ δείχνει το μέλλον...
Το πρώτο κύμα της πανδημίας φτάνει στο τέλος του σε αρκετές χώρες και σταδιακά οι επιχειρήσεις εστίασης ανοίγουν ξανά, σε μια περίοδο που ο φόβος της μόλυνσης παραμένει, χωρίς φάρμακο, ή εμβόλιο απέναντι στον κορωνοϊό....
    

Άραγε θα ξαναφάμε ποτέ χωρίς άγχος στα αγαπημένα μας εστιατόρια και πώς θα καθόμαστε μέχρι τότε με τους φίλους μας στα τραπέζια; Ποιο θα είναι το όριο για τις μεγάλες παρέες και τι αποστάσεις θα κρατάμε μεταξύ μας; 

Ο Andrew Genung του Eater σκιαγραφεί το παράξενο παρόν και το άμεσο μέλλον των εξόδων μας για φαγητό, καθώς περιγράφει μια δική του πρόσφατη βόλτα στο Χονγκ Κογνκ, μετά την πρώτη φάση εξάπλωσης του ιού, σε ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη του κόσμου.   

«Ήταν βράδυ Παρασκευής και δύο βανάκια της αστυνομίας στάθμευσαν έξω από ένα καλό ιταλικό εστιατόριο στην οδό Wyndham. Λίγους μήνες νωρίτερα, η παρουσία τους θα μπορούσε να είναι δυσοίωνο σημάδι ότι μία μονάδα επιβολής της τάξης ήταν στην περιοχή, με δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού», γράφει ο Genung. Όμως η ζωή άλλαξε απότομα στην πόλη τον Ιανουάριο. Το Χονγκ Κονγκ πέρασε από την κατάσταση των μαζικών διαδηλώσεων στην υποχρεωτική απομόνωση εξαιτίας της πανδημίας.   

Εκείνο το βράδυ, δεν υπήρχε καμία ένοπλη διμοιρία και από τα οχήματα βγήκαν τελικά χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί, με κοντομάνικες στολές και χειρουργικές μάσκες. Έκαναν περιπολία σε μία από τις περιοχές με την πιο έντονη νυχτερινή ζωή, επιφορτισμένοι με τον έλεγχο και την διασφάλιση της κοινωνικής αποστασιοποίησης εξαιτίας της νόσου Covid-19.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: