2.4.20

"Δεν γίνονται τεστ στα ήπια συμπτώματα...


 ... και χάνεται η δυνατότητα ιχνηλάτησης"...
Μια καταγγελία έρχεται να ρίξει άπλετο φως στα ουσιαστικά προβλήματα του σχεδιασμού αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού όταν η τηλεφωνική απάντηση του ΕΟΔΥ «καθίστε σπίτι» και...
ιδιαίτερα επικίνδυνη μπορεί να αποδειχθεί για το ίδιο το άτομο ενώ αποκλείει την ιχνηλάτηση των επαφών και τον εντοπισμό της διάδοσης του ιού.

Κάτι που σημαίνει πως στο σχεδιασμό ο αριθμός των τεστ που πραγματοποιείται είναι περιορισμένος και δεν καλύπτει όχι μόνον τα «τρέχοντα» περιστατικά αλλά και εκείνα που μετέδωσαν τον ιό αλλά και εκείνα στον οποίο με μαθηματική ακρίβεια θα τον εμταδώσουν.

Όπως μάλιστα αναφέρεται στην καταγγελία, το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ δεν στελεχώνεται από υγειονομικό προσωπικό αλλά απλά από άτομα που έχουν κάνει σεμινάρια…

Σύμφωνα με την καταγγελία, την ώρα  που η συμβουλευτική ομάδα του ΕΟΔΥ του σύστηνε να «παραμείνει σπίτι και να εφαρμόζει τους κανόνες της προσωπικής υγιεινής, εξαιτίας των πρώτων συμπτωμάτων κορονοϊού που παρουσίασε, το τεστ που είχε υποβληθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο έδειχνε πως τόσο εκείνος όσο και η σύζυγος του είχαν μολυνθεί από τον φονικό ιό!

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: