19.4.20

Ηρεμία μετά την... καταιγίδα...

Η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής προκάλεσε ένταση στη ΒΙΑΛ , αφού αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες αρχικά θεώρησαν ότι η άτυχη γυναίκα πέθανε λόγω κορονοίου όμως, το τεστ που υπεβλήθη βγήκε αρνητικό...
Αναστάτωση στις τάξεις των προσφύγων και των μεταναστών στο καμπ της ΒΙΑΛ στη Χίο προκάλεσε ο χαμός μας 47χρονης Ιρακινής. Οι διαμένοντες στο καταυλισμό θεωρούν πως παραμένουν ακάλυπτοι από υγειονομική περίθαλψη αφού η άτυχη 47χρονη που είχε παραπεμφθεί αρχικά στο Νοσοκομείο Χίου επέστρεψε στον καταυλισμό καταλήγοντας το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου και ενώ της είχε χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή που όμως δεν αποδείχθηκε ικανή να την κρατήσει στη ζωή. Τα αίτια του θανάτου της επισήμως δεν έχουν διευκρινιστεί και αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή.


Η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής προκάλεσε ένταση στη ΒΙΑΛ , αφού αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες αρχικά θεώρησαν ότι η άτυχη γυναίκα πέθανε λόγω κορονοίου όμως, το τεστ που υπεβλήθη βγήκε αρνητικό.

Επεισόδια
Η φορτισμένη κατάσταση τις επόμενες ώρες έφερε ένταση και η ένταση προκάλεσε σοβαρά επεισόδια που πήραν έκταση το βράδυ του Μ. Σαββάτου όταν στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ. Ακολούθησαν συγκρούσεις των αστυνομικών δυνάμεων με πρόσφυγες και μετανάστες. Οι αψιμαχίες μεταφέρθηκαν γύρω από τη ΒΙΑΛ, με κύρια χαρακτηριστικά τον πετροπόλεμο και τη ρίψη χημικών. Όπως έγινε γνωστό, από τα επεισόδια κάηκαν μια καντίνα που βρισκόταν στο ΚΥΤ, ένα περιπολικό, καθώς και άλλα δύο οχήματα.



Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (19/04) υπήρξε αποκλιμάκωση και πλέον επικρατεί ηρεμία. Οι εικόνες καταστροφής από το χθεσινό βράδυ επικρατούν και όπως δείχνουν και οι εικόνες πολλοί άνθρωποι κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά έχουν μείνει χωρίς κατάλυμα.

efysn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: