29.4.20

Στην Πρωτομαγιάτικη απεργία...


...οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ...
Οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ συμμετέχουν στην 24ωρη Πρωτομαγιάτικη απεργία που εξήγγειλαν τα συνδικάτα και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Αυτό έκανε γνωστό...
με ανακοίνωσή της η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, τονίζοντας ότι η φετινή Πρωτομαγιά είναι ιδιαίτερη όχι μόνο γιατί όλη η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από την πανδημία αλλά και επειδή η τρέχουσα κρίση για την ελληνική κοινωνία έρχεται μετά από μια δεκαετή κρίση που γκρέμισε την οικονομία, τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

«Ο λαός μας στερήθηκε και έχασε πολλά κατά την περίοδο που επιβλήθηκαν τα μνημόνια. Πλήρωσε ακριβά το τίμημα μιας κρίσης που δεν δημιούργησε και βρέθηκε πιο αδύναμος μπροστά στην υγειονομική απειλή γιατί οι σκληρές περικοπές των προηγούμενων χρόνων αποδυνάμωσαν δραματικά μεταξύ άλλων και το Εθνικό Σύστημα Υγείας» προσθέτουν.

Το σωματείο των λιμενεργατών αναφέρει επίσης ότι  «για τους λιμενεργάτες αλλά και όλους τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ παραμένει επιτακτική η ανάγκη για διασφάλιση αξιοπρεπών εργασιακών σχέσεων, για υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων και θεσπισμένων κανόνων προστασίας της υγείας και ασφάλειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: