24.4.20

Βαρεμένος: Ανέστειλαν μεγάλα έργα...

 ...για να αποκτήσουν προσωπικό έλεγχο στο πού πάνε...
Αντί να τρέξουν περισσότερο τις ενεργές συμβάσεις έργων ενισχύοντας την οικονομία, με αφορμή την πανδημία τις ακυρώνουν και αντί των κανονικών διαδικασιών ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος συγκροτεί «πενταμελή επιτροπή» δικών του ανθρώπων, ώστε...
να υπάρχει προσωπικός έλεγχος για το πού θα πάνε τα έργα, δεν εμπιστεύονται καν τους αυτοδιοικητικούς της ΝΔ, υπογράμμισε ο τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος μιλώντας "Στο Κόκκινο" και το Νίκο Σβέρκο.


Στη διάρκεια της πανδημίας, έγιναν πάρα πολλά, αναστολή εν ενεργεία συμβάσεων για έργα που έπρεπε να τρέχουν τώρα δύο και τρεις φορές πιο έντονα, λόγω των οικονομικών αναγκών. Τις σταματούν, τις καταργούν, ούτε καν με το πρόσχημα ότι θα τις επιταχύνουν. Εκμεταλλεύονται την πανδημία, τις ακυρώνουν και «περιμένουν στο ακουστικό» να αποφανθεί η ΕΕ τι πρέπει να γίνει, είπε ο κ. Βαρεμένος. Ο «Φιλόδημος», ένα εμβληματικό πρόγραμμα για το οποίο κανείς δεν τόλμησε να αρθρώσει κάτι εναντίον, ούτε από την σημερινή κυβέρνηση. Και τι κάνουν; Το κρατούν σε κατάσταση καταστολής, το ακυρώνουν για δέκα μήνες. Και έρχεται ο αρμόδιος υπουργός μέσα στην πανδημία να βάλει «πενταμελή επιτροπή» δικών του ανθρώπων, ελεγχόμενων από τον ίδιο. Δεν τους αρκεί που πάρα πολλοί της τοπικής αυτοδιοίκησης πρόσκεινται στη ΝΔ, θέλουν προσωπικό έλεγχο, πού θα πάνε τα έργα.

Πρέπει η αντιπολίτευση να καταγράψει σε λίστα όλες τις πράξεις που έγιναν στην διάρκεια της πανδημίας και αποτελούν ύβρι στην προσπάθεια που καταβάλλει ο ελληνικός λαός, είπε εξάλλου ο ίδιος για την πλειάδα τέτοιων κινήσεων, με χαρακτηριστική την περίπτωση των voucher. Να αντιπολιτευόμαστε τεκμηριωμένα και για όσα έπραξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην διάρκεια της πανδημίας. Δεν αντέχει ο ελληνικός λαός δεύτερη κρίση και δεύτερη μετατόπιση πλούτου, ο πλούτος είναι ήδη συσσωρευμένος. Είναι και θέμα ηθικής. Ο ελληνικός λαός που μάτωσε δέκα χρόνια, καλείται τώρα να ξαναματώσει. Δεν επιτρέπεται τέτοιου είδους αναδιανομή μέσα σε μία δεύτερη κρίση.

Πρέπει επίσης, συνέχισε, να διερευνήσουμε δυνατότητες εκμετάλλευσης κάποιου πλαισίου στην Ευρώπη. Γιατί στην Ελλάδα αναδείχθηκε και η κρίση στην Δημοκρατία. Κάποιες χώρες -ήδη καταγράφονται- εκμεταλλεύτηκαν την πανδημία, με διατάγματα και πρωτοβουλίες να επιβάλουν μέτρα περιορισμού των ελευθεριών. Στην Ελλάδα δεν χρειάστηκε διάταγμα, αλλά χρησιμοποιήθηκε κάθε μέσο για να περιθωριοποιηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση, σε συνθήκες ασφυξίας. Αυτό είναι πρωτοφανές, θέτει θεσμικό πρόβλημα για την μεταπολιτευτική Δημοκρατία.

πηγη stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: