12.4.20

Μέσα στο μυαλό των Ελλήνων αρνητών του κορωνοϊού...

Μια προσπάθεια να καταλάβουμε τι πιστεύουν οι συνωμοσιολόγοι και πού (δεν) βασίζουν τις εξωφρενικές θεωρίες τους



Εδώ και καιρό έχω τις κεραίες μου ανοιχτές στα σόσιαλ και σώζω -για τον ιστορικό του μέλλοντος, που λέει ο λόγος- τις πιο...

τρελές απόψεις για τον κορωνοϊό.

Προσπάθησα να τις κατηγοριοποιήσω στις διάφορες διαβαθμίσεις τους. Υπάρχουν αυτοί που δεν πιστεύουν καν στην ύπαρξη του ιού, αυτοί που θεωρούν πως με λίγη βιταμίνη C ή με προσευχή θα κάνει μεταβολή και θα φύγει, κι αυτοί που δέχονται την φονική του ισχύ όμως αυτοσχεδιάζουν σχετικά με την προέλευση και το σκοπό του. Μεγάλο ρόλο στο μυαλό των συνωμοσιολόγων παίζει η Ελλάδα και το ελληνικό «αίμα».

Η ανάγκη για θεωρίες συνωμοσίας, που μια φορά στις 100 δεν αποκλείεται και να ισχύουν τις υπόλοιπες όμως όχι, έρχεται απ’ την ανάγκη του ανθρώπου για έλεγχο. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις και μας κυκλώνει ο φόβος και η αβεβαιότητα, νιώθουμε πως αποκτούμε άμεσο έλεγχο της κατάστασης μόνο όταν ανακαλύπτουμε μια «μυστική» αλήθεια που εξηγεί τα πάντα.

Με τον ίδιο τρόπο που παλιότερα άνθρωποι δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τα φυσικά φαινόμενα (σήμερα μπορούμε) κι έδιναν τις δικές τους εξηγήσεις που τους καθησύχαζαν γιατί τους έβγαζαν απ’ την αβεβαιότητα – ας πούμε τους κεραυνούς τους έριχνε ο Δίας γιατί είχε νεύρα και μπορούμε να τον κατευνάσουμε με θυσίες, τα αστέρια ήταν θεότητες που έπρεπε να λατρευθούν, και πάει λέγοντας.

Για να δούμε πως προσπαθούν να καθησυχάσουν τους εαυτούς τους οι Έλληνες σήμερα, μέσα από μερικά παραδείγματα:

Πλήρης άρνηση

Όσοι θεωρούν ότι το σημαντικό δεν είναι ο ιός αλλά το τσιπάκι…



ή το 5G




















Το γεγονός πως δεν έχουμε ευρέως 5G στην Ελλάδα δεν μοιάζει να τους χαλάει την ιστορία.

Επίσης, κάποιοι θεωρούν πως ο κορωνοϊός είναι «ο ίδιος ο περσινός ιός, τίποτα άλλο». Σε ποια επιστημονικά στοιχεία το βασίζουν δεν μας λένε. Ξέρουν αυτοί και τους αρκεί.



Παγκόσμιες συνωμοσίες και θεωρίες περί ελίτ που ξεψυχά...


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
Πηγή: lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: