3.4.20

Θράκη: Κυβερνητικό «black out» στην ενημέρωση...


Στο «απόλυτο σκοτάδι» βρίσκονται οι Θρακιώτες όσο αφορά την ενημέρωση για τον κορονοϊο καθώς τα τοπικά μέσα - όπως καταγγέλλουν - αδυνατούν να λαμβάνουν ενημερώσεις για τον  Covid19 από τους Διοικητές των Νοσοκομείων.

Αποτέλεσμα αυτού είναι η...
ενημέρωση να γίνεται με το σταγονόμετρο καθώς η καθιερωμένη συνέντευξη για την πορεία της πανδημίας από τους κ.κ Τσιόδρα-Χαρδαλιά δεν αναφέρεται λεπτομερώς στις περιοχές που είναι πλέον το κέντρο της πανδημίας. Μάλιστα, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι στην Θράκη ζουν πάνω από 100.000 πολίτες στους τρεις Νομούς της Θράκης, ιδιαίτερα στον ορεινό όγκο, και θα έπρεπε να ενημερωθούν. 

Όπως αναφέρει ο επί χρόνια δημοσιογράφος της ''Ελευθεροτυπίας'', Συμεών Σολταρίδης «η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης φέρει μεγάλες ευθύνες καθώς  δεν ενημέρωσε τον κόσμο σχετικά με τον κορονοϊό και τα μέτρα που έλαβε η Πολιτεία. Η πολιτεία αδιαφόρησε να τους ενημερώσει με ενημερωτικό υλικό, μέσω των θεσμικών οργάνων,  αρχής γενομένης από τους εκλεγμένους βουλευτές, τους δημάρχους, τους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους. Μήπως είναι η στιγμή που θα πρέπει να δει η πολιτεία πολλά από τα θέματα που αδιαφόρησε πολιτικοποιώντας προβλήματα που αναζητούν λύση;» 

Μάλιστα ο Συμεών Σολταρίδης προχώρησε και σε μια αποκάλυψη, καθώς ανέφερε ότι ο  ο δημοσιογράφος, Σάκης Αντωνίου (roinews.gr), δέχθηκε απειλές γιατί ανακάλυψε-δημοσιοποίησε - ότι από λάθος γράφτηκε ότι κρούσμα που βρίσκεται σε καραντίνα σπίτι του συγκαταλέγεται στα κρούσματα του Έβρου. Ο ασθενής είναι κάτοικος οικισμού της Ροδόπης ο οποίος επισκέφθηκε το νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης και καταγράφηκε μη Ροδοπίτης.

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος, Σάκης Αντωνίου, ανέφερε ότι «Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Πέσανε Θεοί και δαίμονες να με φάνε ζωντανό. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχω ακούσει. Απειλές. Διασπορά ψευδών ειδήσεων. Προσφυγή στην Εισαγγελέα που έχει ενημερωθεί προκειμένου να περάσω αυτόφωρο! Παραινέσεις να κατεβάσω το ρεπορτάζ. Μάλιστα ακούω και για επίσημες διαψεύσεις ακόμη και από θεσμικούς εκπροσώπους του Iατρικού Συλλόγου. Η υπογραφή της επαγγελματικής μου εξόντωσης. Μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στο χώρο. Είναι πραγματικά απίστευτο…Δεν μιλάω και για «συναδέλφους», το αφήνω για τον μεταξύ μας λογαριασμό στο μέλλον».

Βέβαια μετά τον σάλο που ξέσπασε ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έκανε ανάρτηση στο fb στον προσωπικό του λογαριασμό: «Σχετικά με το “χαμένο” covid-19 της Ροδόπης. Είναι πιθανό ο ΕΟΔΥ να έχει κατατάξει κρούσμα από κάτοικο Σαπών που εξετάστηκε στην Αλεξανδρούπολη και να το έχει χρεώσει στην Αλεξανδρούπολη. Περισσότερες πληροφορίες στον ΕΟΔΥ ή στην Διεύθυνση Υγείας. Στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής δεν υπάρχει θετικό περιστατικό covid-19 σύμφωνα με την διοικητή του Νοσοκομείου».

Ενώ όπως γράφτηκε στο Ροή news, επικοινώνησε ο δημοσιογράφος με τον Γενικό Διευθυντή Υγείας της παραπάνω Περιφέρειας, ο οποίος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ λέγοντας «το περιστατικό «καταχωρήθηκε» στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και αφορά κάτοικο οικισμού της Ροδόπης. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατ οίκον περιορισμό αυτός και η οικογένειά του και λαμβάνει τα μέτρα που ο ΕΟΔΥ επιβάλλει για τις περιπτώσεις αυτές ενώ παρακολουθείται στενά».

Έτσι έληξε η όλη ιστορία ενημέρωσης από τον εν λόγω εργάτη της αντικειμενικής είδησης και όλων αυτών που αντέδρασαν από άγνοια και μη σωστή πληροφόρηση.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Βαγγελη Σπυράκη, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: