22.4.20

Στον Alpha τι συμβαίνει;...



Γιατί υπάρχει αυτή η σύγκρουση ανάμεσα σε εργαζόμενους και διοίκηση;

**Μια λογική ερώτηση είναι, πως...
ένας σταθμός  που ήταν πρώτος, μετά την εξαγορά του, έγινε τέταρτος;

**Η διοίκηση με δισέλιδη ανακοίνωση που είναι αναρτημένη στους χώρους εργασίας εξηγεί πως η ΕΤΙΤΑ “παρανόμησε” επειδή δεν ενημέρωσε εγκαίρως, 4 ημέρες πριν, για τις κινητοποιήσεις” και δηλώνει πως σκοπεύει “να εξαντλήσει κάθε παρεχόμενη νομική δυνατότητα”.

**Ζητάει από τους εργαζόμενους “να δείξουν υπεύθυνη στάση”, γνωρίζοντας πως συμμετέχουν σε παράνομη απεργία και πως “συνακόλουθα” η συμμετοχή τους σε αυτήν “επιφέρει και τις σχετικές νόμιμες συνέπειες”.

**Κανένα κόμμα δεν τοποθετείται, πλην της παράταξης του ΚΚΕ, ΠΑΜΕ, ενώ η ΕΣΗΕΑ, εξέδωσε δύο ανακοινώσεις(η μία των δημοσιογράφων του Alpha), αφού το βάρος των κινητοποιήσεων έπεσε στην ΕΤΙΤΑ και την ΠΟΣΠΕΡΤ.

**Το ΕΣΡ δεν ασχολείται, δεν τοποθετείται και δεν ενημερώνει.

**Κατά τα λοιπά: Στην ΕΡΤ ετοιμάζονται για τη μάχη του οργανογράμματος, το οποίο επιδιώκουν να περάσουν, εν μέσω πανδημίας, και ενώ η εταιρεία ανταποκρίθηκε με επάρκεια αξιοποιώντας το ισχύον.

**Θα ανοίξει κι άλλο μέτωπο στα ΜΜΕ;

**Για την ιστορία που ανέφερεται στον Τύπο, περί “μετακόμισης της ΕΡΤ, της ΕΡΤ ΝΕΤ και του ΑΠΕ” στο υπουργείο Ανάπτυξης, δηλώνεται πως είναι για φορολογικούς λόγους και για να καταχωρούνται τα στοιχεία των εταιρειών στο ΓΕΜΗ.

**Στον Τύπο, αντί να έρθει η ενίσχυση, χτυπάει την πόρτα η Επιθεώρηση Εργασίας. Αυτό όμως συνέβαινε και επί ΣΥΡΙΖΑ, στα αντίπαλα μαγαζιά.

**Η επιδότηση των εφημερίδων,όμως, καθυστερεί.

**Την ίδια ώρα, επιχειρηματίες με υποχρεώσεις πολλών, πολλών εκατομμυρίων ευρώ εμφανίζονται ως επενδυτές.

Από την στήλη "Αιχμές" (typologies.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: