Αεροδρόμια, ξενοδοχεία, επιβατηγός ναυτιλία, ακόμη και οι νεόκοποι επιχειρηματίες που έχουν καταπιαστεί με το Airbnb μετρούν τις αντοχές τους για να δουν εάν και πότε και υπό ποιες συνθήκες θα ξεκινήσει η φετινή σεζόν. Ήδη τα...
περισσότερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα περιγράφουν αναμένουν να βάλουν "λουκέτο" εξαιτίας του κορονοϊού.
Στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, τη Μεγάλη Δευτέρα, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αλέξανδρος Βασιλικός ήταν ξεκάθαρος. "Πρωταρχικό μέλημα θα πρέπει να παραμείνει η προστασία των εργαζομένων και των επισκεπτών με υγειονομικούς όρους. Αυτό αφορά σε γενικούς κανόνες καθαρισμού και απολύμανσης όπως και σε υγειονομικούς όρους λειτουργίας κοινόχρηστων χώρων (...). Στην ίδια κατηγορία εμπίπτουν και τα τεστ. Ανάλογα με την διαθεσιμότητα και το κόστος τους, καλό θα είναι να μπορούν να τεσταριστούν στο άνοιγμα αλλά να τεστάρεται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα το προσωπικό του ξενοδοχείου. Το ίδιο πρέπει να φυσικά να ισχύει στις βασικές τουριστικές υποδομές, όπως μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι , αεροδρόμια, λιμάνια κ.α."
Θέματα ασφάλειας και υγιεινής
Στην ομιλία του ο κ. Βασιλικός διερωτήθηκε εάν τα μέτρα αυτά που αναμένεται να ληφθούν θα έχουν ισχύ ή αν θα εφαρμοστούν και στα μεμονωμένα καταλύματα που λειτουργούν μέσα από πλατφόρμες τύπου Airbnb. "Θα έχει εξεταστεί το άτομο που πηγαίνει από διαμέρισμα σε διαμέρισμα για τον καθαρισμό; πως θα πιστοποιείται ότι έχει υπάρξει σωστός καθαρισμός των φίλτρων του air condition; θα προχωρήσει η Ελλάδα στην κίνηση που εφάρμοσε η Ισπανία ώστε τα καταλύματα αυτά να έχουν ξεχωριστή είσοδο ώστε να έρχονται οι μόνιμοι ένοικοι σε μικρότερη επαφή με τους επισκέπτες", ήταν μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Βασιλικός, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι ξενοδόχοι δεν είναι κατά της λειτουργίας τέτοιου είδους καταλυμάτων αλλά την θέσπιση κανόνων ώστε η αγορά να λειτουργεί επί ίσοις όροις.
Αν και οι δύο πλευρές "βράζουν στο ίδιο καζάνι" αυτή της βραχυχρόνιας μίσθωσης δείχνει να δέχεται περισσότερα χτυπήματα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Τις ανησυχίες που ανέφερε πιο πάνω ο κ. Βασιλικός σίγουρα θα τις έχουν και όσοι σκοπεύουν να κάνουν χρήση τέτοιου είδους καταλυμάτων. Ανησυχίες που έχουν και μερικοί από τους ιδιοκτήτες που συνεργάζονται με πλατφόρμες τύπου AirBNB για τα πρόσωπα που θα έρθουν σε επαφή.
Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Κωστή Χριστοδούλου, πατήστε ΕΔΩ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου