23.4.20

Παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 4 Μαΐου...


Την παράταση των μέτρων που ισχύουν σήμερα για την προστασία κατά του κορονοϊού μέχρι τις 4 Μαΐου, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Παράλληλα, επανέλαβε...
ότι την επόμενη εβδομάδα θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώσεις για τη μετάβαση στην επόμενη φάση της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Η παράταση των μέτρων ήταν αναμενόμενη καθώς μεσολαβεί το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ενώ έχει γίνει σαφές ότι θα ισχύσουν τα ίδια αυστηρά μέτρα που ίσχυαν και το Πάσχα.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το σχέδιο θα ξεδιπλώνεται σε φάσεις τον Μάιο και τον Ιούνιο και σε κάθε φάση θα αξιολογούνται οι επιπτώσεις στον πληθυσμό. «Θα προχωρούμε εβδομάδα – εβδομάδα» ανέφερε.

Προσθέτοντας πως επιστρέφοντας στην κανονικότητα θα πρέπει να διατηρήσουμε όλες τις απαραίτητες συνήθειες που θα μας συντροφεύουν από εδώ και πέρα, όπως το να αποφεύγουμε τις χεραψίες, το να τηρούμε τις αποστάσεις και το να συνεχίσουμε να πλένουμε τα χέρια μας σχολαστικά.

Για τα σχολεία είπε πως «περιμένουμε την οριστική εισήγηση των ειδικών».«Η κατεύθυνση είναι ότι οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα ανοίξουν, θα πρέπει να δούμε την ιεράρχηση και τη σειρά» διευκρίνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: