26.4.20

«Η φάση 2 αρχίζει, εάν αγαπάτε την Ιταλία κρατάτε τις αποστάσεις»...

Σε συνέντευξη τύπου ο πρωθυπουργός της Ιταλίας παρουσίασε το επόμενο στάδιο της καραντίνας, με την μερική άρση μέτρων. «Η υπεύθυνη στάση όλων μας θα είναι ουσιαστική: δεν πρέπει ποτέ να...

πλησιάζουμε ο ένας τον άλλον, η απόσταση ασφαλείας πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα μέτρο». Αυτή η φάση της «συμβίωσης με τον κορονοϊό» θα ξεκινήσει στις 4 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Μαΐου.

«Εχουμε καθορίσει έναν μηχανισμό για τους επόμενους μήνες, μια περίπλοκη πρόκληση βρίσκεται μπροστά μας, πρέπει να σεβαστούμε τους κανόνες», τόνισε ο Κόντε.

Τι θα συμβεί από τις 4 Μαΐου και για δυο εβδομάδες: θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μέσα στα όρια της κάθε διοικητικής περιφέρειας, αλλά στοχευμένα και με τη χρήση μάσκα, η τιμή της οποίας με την κατάργηση του ΦΠΑ θα κυμαίνεται στα 0,50 λεπτά.Εκτός συνόρων των περιφερειών θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για ιατρικούς λόγους ή για εργασία.

Θα επιτρέπεται η πρόσβαση σε πάρκα, πάντα με την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και οι δήμαρχοι θα έχουν την δικαιοδοσία να τα κλείνουν εφόσον το κρίνουν απαραίτητο. Οι επαγγελματίες αθλητές θα μπορούν να επιστρέψουν στην προπόνηση, αλλά με κλειστές τις πόρτες των σταδίων.Οσοι παρουσιάζουν συμπτώματα θα πρέπει να περιορίζονται στο σπίτι τους και να ειδοποιούν τις υγειονομικές αρχές ή τον γιατρό τους. Δεν επιτρέπονται οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις νέων ή εφήβων. Επιτρέπονται οι κηδείες με την παρουσία έως 15 ατόμων και την τήρηση των λοιπών κανόνων και της χρήσης μάσκας.

«Θα πρέπει να κάνουμε συνεχή τεστ έτσι ώστε η καμπύλη των μολύνσεων να μην ανέβει και να μπορούμε να παρεμβαίνουμε εάν η κατάσταση αρχίσει πάλι και γίνεται κρίσιμη. Εχουμε υιοθετήσει έναν μηχανισμό που θα μας επιτρέπει να παρεμβαίνουμε» είπε ο Κόντε και συμπλήρωσε: «Πολλοί από εσάς θα θέλατε να άρθούν τελείως τα μέτρα. Και είτε μπορείτε να αντιδράσετε αρνητικά, να αναζητείστε τον υπεύθυνο, να ξεσπάσετε στην κυβέρνηση, ή στα μέσα ενημέρωσης. 'Η να σκεφτείτε τί μπορούμε να κάνουμε όλοι να μια γρήγορη ανάκαμψη»...

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: