27.4.20

Πακέτο 1,5 τρισ. ευρώ για την ανάκαμψη...


...προκρίνει ο Τζεντιλόνι...
Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου θα πρέπει να είναι διαθέσιμο ένα ταμείο ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αξίας περίπου 1,5 τρισεκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε ο Ιταλός επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε., Πάολο Τζεντιλόνι. 

Όπως...πρόσθεσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση της Rai 3, το ταμείο αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει χορήγηση δανείων, αλλά και χρηματοδότηση χωρίς επιστροφή των χρημάτων αυτών. 

Ο Τζεντιλόνι υπογράμμισε πως «η χρηματοδότηση θα πρέπει να δοθεί τώρα», προσθέτοντας πως «δεν μπορούμε να περιμένουμε δύο χρόνια, όπως συνέβη μεταξύ του τέλους του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και του Σχεδίου Μάρσαλ».


Σημειώνεται πως οι ηγέτες της Ε.Ε. κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τα σχέδια ανοικοδόμησης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που έγινε την περασμένη Πέμπτη, αλλά δεν κατάφεραν να επιλύσουν τις διαφορές τους σχετικά με το εάν θα δοθούν επιχορηγήσεις ή δάνεια στα κράτη-μέλη.

Γαλλία και Ισπανία ηγούνται μιας ομάδας χωρών που ζητά χρηματοδότηση μέσα από έναν υψηλότερο προϋπολογισμό της Ε.Ε., τη στιγμή που άλλα κράτη, όπως η Ολλανδία και η Αυστρία, επιμένουν ότι τα πρόσθετα κεφάλαια θα πρέπει να ληφθούν υπό τη μορφή δανείων χαμηλού επιτοκίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: