14.4.20

15% περισσότεροι οι θάνατοι στη Βρετανία;...


Ο αριθμός των νεκρών στη Βρετανία ενδέχεται να είναι περίπου 15% μεγαλύτερος από τα καθημερινά στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα, σύμφωνα με...
νέα στοιχεία που συμπεριλαμβάνουν και άλλους θανάτους.

Η Εθνική Στατιστική Αρχή αναφέρει ότι 6.235 άνθρωποι πέθαναν στην Αγγλία και την Ουαλία έως τις 3 Απριλίου με αναφορές στον COVID-19 στα πιστοποιητικά θανάτου.

«Παρατηρώντας τα στοιχεία για την Αγγλία βλέπουμε ένα ποσοστό 15% υψηλότερο από τους αριθμούς που δίνει το NHS καθώς συμπεριλαμβάνονται και θάνατοι που προήλθαν από ύποπτα κρούσματα» δηλώνει ο στατιστικολόγος Νικ Στράιπ.

Σε αντίθεση με τα καθημερινά στοιχεία που δημοσιεύει η κυβέρνηση και καταγράφουν θανάτους μόνο σε νοσοκομεία, αυτοί οι αριθμοί συμπεριλαμβάνουν θανάτους στην κοινότητα και σε οίκους ευγηρίας.

Εν τω μεταξύ, περίπου 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία έχουν υποβάλει αίτηση για επιδόματα πρόνοιας από την έναρξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με τη γραμματέα Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Τερέζ Κόφι η κοινωνική ασφάλεια στη χώρα δουλεύει κανονικά και όλοι οι αιτούντες θα λάβουν τις απαιτούμενες παροχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: