10.3.20

Διαψεύδονται τα fake news της N.Δ. ...


Είναι δεδομένο πως το αυτοαποκαλούμενο παρατηρητήριο fake news της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει καμία αξιοπιστία ή ανεξαρτησία, καθώς πρόκειται για έναν κομματικό μηχανισμό προπαγάνδας. Αυτό το ...
αποδεικνύει κάθε μέρα. Πριν από λίγες μέρες, αμφισβήτησε την είδηση πως το δανέζικο τμήμα της Frontex έσωσε 33 πρόσφυγες ανοιχτά της Κω και αρνήθηκε να υπακούσει στις ελληνικές αρχές που ζητούσαν να τους ρίξουν στο νερό και να τους επαναπροωθήσουν στην Τουρκία.

Χθες το... «παρατηρητήριο» γνωμοδότησε πως η «“Εφ.Συν.” υιοθετεί και αναπαράγει τις ψευδείς ειδήσεις της τουρκικής προπαγάνδας περί δύο νεκρών στον Εβρο». Η μαρτυρία, όμως, δυστυχώς, της δικηγόρου της συζύγου του νεκρού Mουχάμαντ Γκουλζάρ, όπως την καταγράψαμε, δεν αφήνει δεύτερες σκέψεις.

Το ίδιο συμπέρασμα προκύπτει και από τις αφηγήσεις των ανθρώπων της κατάληψης City Plaza, που αναγνώρισαν το όνομα και τη φωτογραφία του νεκρού από το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού SKY News. Η σύζυγος του Γκουλζάρ ήταν επίσης αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του. Συνεπώς το βάρος της απόδειξης του εξωφρενικού ισχυρισμού πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είναι νεκρός πέφτει στον μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα η ερευνητική ομάδα Forensic Architecture έφερε νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τον θάνατο του 22χρονου Σύρου Μοχάμαντ αλ Αραμπ στον Εβρο το πρωί της Καθαράς Δευτέρας. Προτείνουμε λοιπόν στο... «παρατηρητήριο» να ασχοληθεί με αυτό που ξέρει καλύτερα: με τον στρατό των bots του Διαδικτύου, που προωθούν ανήθικα και αντιδεοντολογικά ακροδεξιές θέσεις και ψεύτικες ειδήσεις.

Κώστας Ζαφειρόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: