15.3.20

Υποπτα σταγονίδια και νοσογόνες μαύρες κηλίδες...


Τυγχάνει αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ο αδελφός του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Τζανακόπουλος. Και μοιάζουν οι αφιλότιμοι σαν δυο σταγόνες νερό. Εκπροσωπεί τη γενιά του...
«μπρέιν ντρέιν», των διακεκριμένων νέων επιστημόνων μας οι οποίοι, ελέω μνημονίων, ξενιτεύτηκαν σε χώρες της Εσπερίας, όπου βιοπορίζονται σε ζηλευτές δουλειές. Σημειωτέον ότι η Νου Δου δεσμεύτηκε προεκλογικά να παράσχει κίνητρα στους ομοίους του, άρα και στον ίδιο, προκειμένου να επιστρέψουν τάχιστα στην Ψωροκυριάκαινα για να προσφέρουν από την πρώτη γραμμή στον ιερό σκοπό της αναγέννησης της πατρίδος.

Ο Αντώνης Τζανακόπουλος συγκαταλέγεται, κατά τα φαινόμενα, στους ενεργούς πολίτες. Παρά το πρόσφατο Μπρέξιτ, η Βρετανία εξακολουθεί να μετέχει στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, καθότι η συμβολή της στη δημιουργία του υπήρξε καταλυτική. Τουτέστιν οι συγκεντρώσεις πολιτικής διαμαρτυρίας αποτελούν ακόμη αναφαίρετο δικαίωμα των κατοίκων της. Σε μια από αυτές, έξω απ’ την ελληνική πρεσβεία του Λονδίνου, εθεάθη ο πρεσβύτερος Τζανακόπουλος κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα: «Πρόσφυγες καλωσορίσατε εδώ». Τη διοργάνωσε ο οργανισμός «Αλληλεγγύη στη Συρία» διατρανώνοντας πως «κανένας άνθρωπος δεν είναι παράνομος» και αξιώνοντας ν’ ανοίξουν πάραυτα τα σύνορά μας στον Εβρο.

Λαμπρόν πεδίον δόξης οραματίστηκε, βλέποντας σχετική φωτογραφία στο διαδίκτυο, το φοβικό νιονιό του Αδ-όνειδος, στο οποίο πρυτανεύει η ναζιστική αρχή περί συλλογικής ευθύνης. Αστραψε και βρόντηξε εντός της Βουλής, φτύνοντας διαπεραστικές τσιρίδες, που ο απόηχός τους ράγισε τζαμαρίες πολυτελών καταστημάτων της Μποντ Στριτ, πανικοβάλλοντας λεπτεπίλεπτες μανταμίτσες της χάι σοσάιτι, που παραταύτα αρνήθηκαν να διακόψουν το σόπινγκ θέραπι εναντίον του κορονοϊού. Απαίτησε εν εξάλλω από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να αποκηρύξει δημοσίως μετά βδελυγμίας τον καρντάση του, αφού οι απόψεις του διαφέρουν εκ διαμέτρου από τη μεγαλόθυμη στροφή Τσίπρα να στηρίζει την επιλογή των «κλειστών συνόρων». «Αν οιοσδήποτε στενός συγγενής μου ήταν σε διαδήλωση στο Λονδίνο και φώναζε “οι Ελληνες είναι φονιάδες των λαών” [σ.σ. αυτό το φαντάστηκε] θα βρισκόμουν σε πολύ δύσκολη θέση, όταν η χώρα μου είναι στην κατάσταση που είναι» υποστήριξε με αφρίζον ύφος ο Μπουμπούκος. Υπαινίσσεται προφανώς την ατυχία της να ’χει υπουργό την αφεντιά του.


Μέμφομαι συχνά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κατά καιρούς τοποθετήσεις του. Εν προκειμένω, όμως, έπραξε το αυτονόητο. Υπερασπίστηκε με παρρησία το ξενιτεμένο αδέλφι του, δηλώνοντας υπερήφανος για τη στάση του, την οποία μάλιστα προσυπογράφει και ο ίδιος. Αλίμονο αν αρχίσουν οι δημόσιοι άνδρες μας –συμπεριλαμβανουσών των γυναικών– να κανιβαλίζουν μέλη της οικογενείας τους, μόνο και μόνο διότι τα αιτήματά τους διεγείρουν ταπεινά και μισαλλόδοξα ορμέμφυτα των αντιπάλων τους. Η πολιτική μας ζωή θα μετατρεπόταν σε ζούγκλα, αν και θα ’πρεπε, εδώ που τα λέμε, να πάρει μαθήματα από την αρμονία που επικρατεί στα παρθένα τροπικά δάση.

Ηφαίστειο σωστό θα γινόμουν στη θέση του μικρότερου Τζανακόπουλου. Θα ’παιρνα στο τηλέφωνο τον άτακτο Αντωνάκη να τον καταχεριάσω κανονικά, όχι επειδή άσκησε ως όφειλε το δημοκρατικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι, αλλά επειδή αψήφησε τα αυστηρά μέτρα προστασίας κατά του εστεμμένου ιού, αποτόλμησε να μπει στο μετρό του Λονδίνου –που σουλατσάρει άπραγο πρωί-βράδυ, αφού δεν σαλεύει κουνούπι στα βαγόνια του ούτε τις ώρες αιχμής– και συγχρωτίστηκε χωρίς χειρουργική μάσκα με δεκάδες ομόφρονες αλλόφρονες διαδηλωτές, εισπνέοντας ασυλλόγιστα τα σταγονίδια που εκβράζονταν από τα ορθάνοιχτα στόματά τους. Ετσι το ’χουμε τ’ αδέλφια στα νότια Βαλκάνια.

 Δημήτρης Νανούρης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: