21.3.20

Εφέδρους επιστρατεύει η Γερμανία...


Την κινητοποίηση εφέδρων στην «μάχη» κατά της εξάπλωσης της πανδημίας σχεδιάζει το Βερολίνο, σύμφωνα με την Γερμανίδα υπουργό Άμυνας, Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ.  Η ίδια ωστόσο σημείωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν...
μόνο 3.000 γιατρούς στα στρατιωτικά νοσοκομεία τους, οπότε δεν θα πρέπει να υπάρχουν υπερβολικές απαιτήσεις. «Είμαστε μόνο ένα μικρό κομμάτι του συστήματος υγείας», είπε.

Σε επιστολή της προς τους εφέδρους, την οποία επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), αναφέρει το εξής: «Είναι σημαντικό να μολυνθούν από τον κορονοϊό όσο το δυνατόν λιγότεροι άνδρες και γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων. Παλεύουμε με έναν αόρατο εχθρό. Περιμένω από εσάς, περιμένω από όλους μας δύναμη, πειθαρχία, σύνεση και αντοχές. Οι άνθρωποι στην Γερμανία βασίζονται πάνω μας».

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων της Γερμανίας μετρά 115.000 μέλη, αλλά μόνο τα 28.000 συνδέονται με την διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων και λαμβάνουν τακτική εκπαίδευση. Από αυτούς, 2.336 έχουν ήδη ανταποκριθεί στην έκκληση της υπουργού.

Η Κραμπ-Καρενμπάουερ επισήμανε ότι οι ένοπλες δυνάμεις έχουν αναλάβει μεταξύ άλλων την διοικητική διαχείριση του επαναπατρισμού Γερμανών από χώρες του εξωτερικού, ενώ προσφέρουν και τις υποδομές τους για την παραμονή των επαναπατριζομένων σε καραντίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: