«Δεν είναι καμιά επιστήμη η εξ αποστάσεως εκπαίδευση», είπε ο αστέρας. Αγνοώντας ότι κάθε υποκατάσταση της σχολικής καθημερινότητας πρέπει να σεβαστεί ηλικίες, κοινωνικά περιβάλλοντα, διαθέσιμους πόρους. Οι δάσκαλοι «κάνουν διακοπές» έγραφε άλλος.
Ε λοιπόν, υποπτεύομαι ότι...
συμβαίνει το αντίθετο. Είναι οι ίδιοι τεμπέληδες, οπαδοί της ευκολίας. Πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν. Γιατί δουλειά τους είναι να ψάχνουν. Να κάνουν δημοσιογραφική έρευνα για το τεχνικό πλαίσιο, τις υποδομές του Υπουργείου Παιδείας, τις οικονομικές δυνατότητες των οικογενειών. Να ψάξουν τι ήδη γίνεται σε πολλά σχολεία.
Είναι λάτρεις της υπαγορευμένης ευκολίας, της στρατευμένης κοινοτοπίας που ισοπεδώνει, ποτίζει το κοινό με τοξικό κοινωνικό αυτοματισμό. Δεν ασχολούνται με έρευνα, πιο εύκολα βγαίνουν λεφτά με κλισέ, πολιτικά κερδοφόρες μπούρδες. Θέλει δουλειά και κότσια η έρευνα και η στάθμιση, η αναζήτηση των ειδικών, ο σοβαρός μετά γνώσεως λόγος που αποδομεί κυρίαρχα αφηγήματα και πάει κόντρα στη γραφή του Μέσου όπου δουλεύουν.
Πώς να αναλύσουν αυτοί οι δημοσιογράφοι το βαθιά συντηρητικό στίγμα της κυρίας Κεραμέως; Πώς να αναλύσουν το τρίπτυχο "Εκκλησία, εθνοκεντρικά αφηγήματα και εξυπηρετήσεις στα κολέγια"; Πώς να ερευνήσουν την εξίσωση επαγγελματικών δικαιωμάτων δημόσιων ΑΕΙ και ιδιωτικών κολλεγίων που επιτρέπει στους αποφοίτους κολλεγίων να διοριστούν στο δημόσιο; Πώς να σχολιάσουν την επικοινωνιακή εκστρατεία της υπουργού, ότι η ίδια έχει τάχα ετοιμάσει το πλαίσιο αλλά οι δημόσιοι εκπαιδευτικοί δε θέλουν, ενώ η αλήθεια είναι η επιχειρησιακή αδυναμία του δικού της μηχανισμού;
"Αντίφωνο Κωστής Παπαϊωάννου"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου