5.3.20

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα σε Ηλεία, Αχαΐα, Ζάκυνθο...


Την 48ωρη αναστολή της λειτουργίας όλων των δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων, καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων, θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και...
καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση του νέου κορονοϊού στη χώρα μας.

Τα έκτακτα προληπτικά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση αφορούν τη συγκράτηση της τοπικής μετάδοσης του νέου κορονοϊού στις παραπάνω περιοχές λαμβάνονται με αφορμή το ένατο κρούσμα και θα επανεξεταστούν, όπως είπε ο καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε δύο ημέρες.

Αφορμή για τη λήψη των μέτρων, ο ένατος ασθενής, ο 66χρονος που νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο. Ο ασθενής είχε επιστρέψει στα τέλη Φεβρουαρίου από εκδρομή στο Όρος Σινά, όπου είχε πάει με πενήντα τρία ακόμα άτομα από την Ηλεία, την Αχαΐα και τη Ζάκυνθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: