11.3.20

«Υιοθετεί η Ν.Δ. τις ντροπιαστικές δηλώσεις Μπογδάνου;»...

Στο αφήγημα της κυβέρνησης περί «εσωτερικού εχθρού» επιμένει και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος που από το βήμα της Βουλής συμπεριέλαβε την «Εφημερίδα των Συντακτών» σε...
όσους αναπαράγουν τουρκική προπαγάνδα. 

«Θλιβερή και ντροπιαστική στιγμή για το Κοινοβούλιο» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του βουλευτής η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ζητώντας από τη Ν.Δ. να τοποθετηθεί.

Μιλώντας στην Ολομέλεια αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την εναρμόνιση της ελληνικής με την ευρωπαϊκής νομοθεσία σε ό,τι αφορά τα όπλα, τα πυρομαχικά κ.α., ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας απέναντι στον «οχετό του ψεύδους από την τούρκικη πλευρά».

Ωστόσο, υποστήριξε ότι «πρόθυμοι προμηθευτές όπλων και πυρομαχικών στον εχθρό, υπάρχουν και εντός των ελληνικών συνόρων […] Δεν χωράει αμφισβήτηση ότι μεγάλο μέρος όσων διακινούν πρόθυμα τη βρώμικη προπαγάνδα της Τουρκίας ανήκουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Εδώ δεν μιλάμε για δήθεν γραφικούς αναρχικούς που τοιχοκολλούν κατά καιρούς αφίσες στο κέντρο της Αθήνας, όπου παίρνουν με κάθε ευκαιρία το μέρος της Τουρκίας. Εδώ έχουμε ένα παιχνίδι συστηματικής αναπαραγωγής τουρκικής προπαγάνδας και συστηματικής υπονόμευσης των ελληνικών θέσεων και δράσεων, που παίζεται με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ, από βουλευτές, στελέχη του κόμματος και φίλα προσκείμενους σε αυτό» είπε ο κ. Μπογδάνος καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση «να καταδικάσει και να απομονώσει αυτές τις τάσεις».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μπογδάνος κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής σειρά έντυπων και ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων και είπε μάλιστα το εξής: «Κάλεσε ο στρατός τον αγρότη να βοηθήσει λίγο και λέει “τους ψεκάζουν χημικά και φυτοφάρμακα”».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Σπήλιος Λιβανός, εξέφρασε την άποψη ότι η κριτική δεν αφορά την κεντρική θέση του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε να πέσουν οι τόνοι και να μείνουν μακριά οι φωνές που τορπιλίζουν το κλίμα εθνικής ομοψυχίας.

«Η Νέα Δημοκρατία αποδοκιμάζει; Ή επικροτεί;»

Έντονη ήταν η αντίδραση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρίζας Ξενογιαννακοπούλου, που χαρακτήρισε τα λεγόμενα του κ. Μπογδάνου ως «μία θλιβερή και ντροπιαστική στιγμή για το κοινοβούλιο».

Απευθυνόμενη στους βουλευτές της συμπολίτευσης «που τον χειροκρότησαν» εάν «συμμερίζεται» επίσημα το κόμμα της Ν.Δ. αυτές τις δηλώσεις ή τις αποδοκιμάζει. Εθνική ομοψυχία σημείωσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου «σημαίνει και τήρηση της κοινωνικής ομοψυχίας και των δημοκρατικών αρχών. Όχι να γυρίσουμε στις σκοτεινές εποχές -όπως εύκολα μιλάτε για ξερονήσια, πριν από τη δικτατορία- ανάμεσα σε εθνικόφρονες και αντεθνικόφρονες».

«Εμείς λοιπόν λέμε ότι όταν αναφέρεται εδώ και απλώνει μία σκιά και αμφισβητεί το ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, αναφέρεται σε συναδέλφους βουλευτές, διαστρεβλώνει τα λόγια τους, Εάν δεν αποδοκιμαστεί τώρα από την πλευρά της ΝΔ και τον παριστάμενο υπουργό εμείς θα θεωρήσουμε αυτό ως ένα δείγμα γραφής του πως η κυβέρνηση ΝΣ εννοεί την εθνική ομοψυχία σε μία δύσκολη στιγμή όταν ο Αλέξης Τσίπρας από την πρώτη μέρα και από αυτό το έδρανο εδώ και ο ΣΥΡΙΖΑ ολόκληρος, μίλησαν για την ανάγκη να βάλουμε πλάτη στις προσπάθειες της κυβέρνησης και στο εξωτερικό στη διαπραγμάτευση και στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων» τόνισε η βουλευτής.

Επίσης, σημείωσε πως «η φύλαξη των συνόρων είναι υπόθεση των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Δεν είναι υπόθεση - επειδή σήμερα μιλάμε και για ένα ν/σ για έλεγχο της κατοχής και οπλοχρησίας- διαφόρων παρακρατικών και αυτόκλητων ομάδων. Και εκεί έγινε αναφορά και εκεί αναφέρθηκαν δικοί μας βουλευτές το προηγούμενο διάστημα».

«Και θα ήθελα να πω και το εξής: Εάν κάτι έσωσε ως ένα βαθμό την τιμή της Νέας Δημοκρατίας (μία ευρωπαϊκή δημοκρατική και φιλελεύθερη παράταξη- και οφείλετε να πάρετε σαφή θέση σήμερα- είναι η χτεσινή δήλωση του κ. Μεϊμαράκη πρώην προέδρου σας στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σε πλήρη αντίθεση, δυστυχώς, με αυτές τις φωνές παραφωνίας, σηκώθηκε και είπε ότι φυσικά και υπάρχει αυτή τη στιγμή η απόλυτη στήριξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μίλησε και αναφορικά με της δηλώσεις του κ. Τσίπρα, απέναντι στην επιθετική εργαλειοποίηση και στον γεωπολιτικό εκβιασμό του Ερντογαν και διαχώρισε τη θέση του από όλα αυτά που ακούστηκαν εδώ σήμερα» πρόσθεσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: