23.3.20

Επικίνδυνα ανοργάνωτος επαναπατρισμός...

 Επαναπατρίστηκαν το βράδυ της Κυριακής από την Ισπανία και αντί να πάνε σε κατ' οίκον περιορισμό στη διεύθυνση που θα δήλωναν στις αρχές για την 14ημερη καραντίνα, οδηγήθηκαν σε ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο για μια...
συλλογική καραντίνα άνευ περιοριστικών μέτρων.

Όλοι μαζί, όσοι ήταν στην πτήση. Με πούλμαν όπου καθόντουσαν δίπλα δίπλα χωρίς να τους δηλωθεί πού θα πήγαιναν και χωρίς να τους δοθούν μέσα προφύλαξης για την περίπτωση που κάποιος ήταν φορέας του ιού.

Στο ξενοδοχείο όπου οδηγήθηκαν μπορεί το προσωπικό να φορούσε μάσκες, αλλά οι επαναπατρισθένες κυκλοφορούσαν όπου και όπως ήθελαν - και όποιος ήθελε έμπαινε και έβγαινε και μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με τους δικούς τους.


«Εγώ δεν αγκάλιασα τη φίλη μου και της έδωσα κάποια πράγματα που χρειαζόταν από απόσταση, ωστόσο είδα δίπλα μου άλλους να έρχονται σε άμεση επαφή με τους δικούς τους» μας λέει ο Κ (τα στοιχεία του στη διάθεση της εφημερίδας) καταγγέλλοντας επίσης ότι δεν είχαν τις βαλίτσες τους μαζί και συνεπώς ούτε τα προσωπικά τους είδη που τυχόν χρειάζονταν. Στη συνέχεια τους μεταφέρθηκαν οι βαλίτσες τους.

Πατέρας ενός από τους ανθρώπους που μπήκαν στην καραντίνα, υπογράμμισε πως δεν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται, ούτε έγιναν τα προβλεπόμενα τεστ, εκφράζοντας τη βαθιά του ανησυχία για όσα διαδραματίστηκαν.



Τους έδωσαν μάλιστα και ένα φύλλο οδηγιών, με το οποίο τους ενημέρωναν για τις ώρες σερβιρίσματος των γευμάτων και τη... χρέωση της εξυπηρέτησης δωματίου.

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: