25.3.20

"Η διαφορά μας με τη ΝΔ είναι ανάμεσα στο «Εγώ» και στο «Εμείς»"...


«Καλό θα είναι η κυβέρνηση να ακούει. Αυτή η κρίση δεν πρέπει να θεωρηθεί ευκαιρία για κανέναν. Το...
ενωτικό μήνυμα της ΠτΔ με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διαφωνίες. Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή έχει την απόλυτη πολιτική ευθύνη.  Μετά, θα κάνουμε κριτική στα όποια λάθη της. Μετά θα κάνουμε τον λογαριασμό», ανεφερε μεταξυ άλλων, μέσω Skype (ΑΝΤ-1), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης.
 Και πρόσθεσε:  «Ως τότε όμως ασκούμε ιδεολογική κριτική. Για παράδειγμα: Ένα πρωί ο κ. Σταϊκούρας καταδίκασε τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ – Τσακαλώτου ως λαϊκίστικες. Το ίδιο βράδυ ο ΠΘ ανακοίνωσε προτάσεις, που σε έναν μεγάλο βαθμό βρίσκονταν στην ίδια κατεύθυνση. Αυτά τα κομμάτια της πολιτικής κριτικής (όπως κάνουμε για τις καθυστερημένες προσλήψεις στο ΕΣΥ, ή τα 30 εκατομμύρια που πάνε στα διαγνωστικά κέντρα) είναι η άποψη μας. Επί συγκεκριμένου ζητάμε επίταξη ιδιωτικών κλινικών και ΜΕΘ. Η κυβέρνηση, αντίθετα, διπλασίασε τη μέχρι τώρα αποζημίωση στις ιδιωτικές κλινικές. Αυτή είναι μια πολιτική διαφωνία και η πολιτική κριτική δεν είναι, ούτε υπό αυτές τις συνθήκες, πολυτέλεια». 

Ο ευρωβουλευτής μίλησε ακόμη για την ουσιαστική ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ: «Η διαφορά μας με τη ΝΔ είναι η διαφορά ανάμεσα στο “Εγώ” και το “Εμείς”. Όπως και η κυβερνητική ρητορεία για την «ατομική ευθύνη», με την οποία διαφωνώ σαν έκφραση. Θα έπρεπε να μιλάμε για προσωπική & κοινωνική ευθύνη. Η ατομική ευθύνη είναι το Εγώ. Δεν είμαστε ιδιώτες, αλλά πολίτες.  Αυτό που έχει ενοχλήσει πολύ με τον κ. Μητσοτάκη και με πολλά στελέχη της ΝΔ είναι ότι παίζουν πολύ με το “Εγώ”. Ενώ, ειδικά στην παρούσα κατάσταση, σημασία έχει το “Εμείς”. Η κοινωνική Ευθύνη».

Κλείνοντας την παρέμβασή του, κάλεσε τους τηλεθεατές να ανταποκριθούν με αλληλεγγύη στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε: «Σε αυτές τις πολύ δύσκολες ημέρες του φόβου χρειαζόμαστε καλοσύνη και αλληλεγγύη. Μπορούμε ο καθένας στη γειτονιά να «υιοθετήσουμε» έναν συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, να μεριμνήσουμε  στα ψώνια μας και για κάποιον γείτονα που δεν έχει τη δυνατότητα να μετακινηθεί. Προτείνω σε όλους, να ενεργοποιηθούν σε κάποια κοινωνική πρωτοβουλία, όπως αυτή που οργανώνει η Αλληλεγγύη για όλους, γιατί ο καθένας πρέπει να έχει έννοια τους πιο ανήμπορους συνανθρώπους του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: