15.3.20

Τύπος ενωμένος…


Η κορωνοϊός οδήγησε σε κοινή γραμμή τον ελληνικό Τύπο, συμπολιτευόμενο και αντιπολιτευόμενο. Και αυτό είναι ένδειξη ωριμότατης και κοινής αντίληψης για ένα πολύ σοβαρό –μα πολύ σοβαρό – θέμα.
Τις...
τελευταίες ημέρες, τουλάχιστον από τα μέσα της εβδομάδας, τα πρωτοσέλιδα δεν αλληλοσπαράζονται όσον αφορά το ένα από τα μεγάλα προβλήματα των ημερών (το άλλο είναι το ελληνοτουρκικό). Στο κυριακάτικα φύλλα το πιο εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο είναι εκείνο του Documento. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μονοθεματική πρώτη σελίδα. Σε μαύρο φόντο εικονίζεται ο πλανήτης, το σχήμα του ιού, ένας τίτλος τριών λέξεων («ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Τι να κάνουμε») και ο υπότιτλος: «Απαιτείται υπεύθυνη στάση όλων μπροστά στην υγειονομική κρίση με πρώτιστο μέλημα τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας». Στο πάνω μέρος της σελίδας υπάρχει ένα ζωνάρι από έξι χτυπήματα, όλα για τον κορωνοϊό, με τον οποίο σχετικό είναι και το εντιτόριαλ.
Ακόμα:

** Η Αυγή κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδο βασικό θέμα για «Άσκηση αντοχής και αλληλεγγύης για την κοινωνία».
** Η Καθημερινή αναφέρεται με εκτενές ρεπορτάζ στους «Ανθρώπους της πρώτης γραμμής» απέναντι στο ιό.
** Το Βήμα συμβουλεύει «Όλοι στο σπίτι».
** Το Έθνος γράφει για «Τα εφιαλτικά σενάρια» και την «επιχείρηση ανάσχεσης».
** Η Real για τον αγώνα δρόμου για το φάρμακο.
** Το Πρώτο Θέμα έχει συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη με τίτλο «Θα κάνω τα πάντα, θα τα καταφέρουμε».
** Η Kontra «Ελπίδες για θεραπεία από 3 φάρμακα και ένα εμβόλιο».
** Ο Ελεύθερος Τύπος «Τα επόμενα βήματα της καραντίνας».
** Η Βραδυνή «Αποζημίωση 300 και 400 €»
** Το Παρόν «Εθνική τραγωδία»
** Το Μπαμ «Βιολογικό όπλο»
** Η Δημοκρατία «Το ντόμινο του τρόμου»
** Η Εποχή («Για την κομμουνιστική ανανέωση, για τον σοσιαλισμό» όπως προσδιορίζεται στο λογότυπό της) έχει τίτλο «Ο κορωνοϊός δίνει μαθήματα» που συνοδεύεται από το σκίτσο «Μένουμε σπίτι».
** Το Πριν («Εφημερίδα της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής Αριστεράς») έχει τίτλο «Αγώνας-αλληλεγγύη ενάντια στον ιό του κέρδους» και στο σύντομο κείμενο που ακολουθεί κάνει λόγο για «Επείγουσα ανάγκη εφαρμογής ριζικών μέτρων για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων και του λαού από την πανδημία του κορωνοϊού και την επιδρομή του κεφαλαίου».

Χθες, στις εκδόσεις του Σαββατοκύριακου τους, η Εφημερίδα των Συντακτών είχε την αναγγελία των μέτρων που ελήφθησαν (τίτλος «Μοντέλο Ιταλίας»), ο Φιλελεύθερος «Η ζωή μας στα χέρια μας», ο Ριζοσπάστης «Τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και στήριξης τρων εργαζομένων», τα Παραπολιτικά «Ασπίδα στον κορονοϊό» και το Καρφί «Ο ιός της συμφοράς».

http://harddog-sport.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: