10.3.20

Ούτε η Εκκλησία εξαιρείται από τους κανόνες...

«Η πολιτεία βάζει τους κανόνες και όλοι πρέπει να τους τηρούμε, δεν εξαιρείται κανείς, ούτε η Εκκλησία», δήλωσε με νόημα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής παίρνοντας με τον τρόπο αυτό θέση υπέρ της...
 
εφαρμογής προφυλάξεων του εκκλησιάσματος, καθώς πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας.

Σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, η Φώφη Γεννηματά επισήμανε πως «προτεραιότητα είναι οι ανθρώπινες ζωές και εκεί πρέπει να πέσει το βάρος».

Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε από την πλευρά της την ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας.

«Πρώτον να ενισχυθεί τώρα το δημόσιο σύστημα πριν να είναι αργά. Να ανοίξουν κρεβάτια ΜΕΘ. Χρειάζεται βελτίωση στην πρώτη υποδοχή των κρουσμάτων των ασθενών γιατί ταλαιπωρούνται αφάνταστα πάρα πολλές ώρες μέσα σε ταξί, σε ιδιωτικά αυτοκίνητα, με ασθενοφόρα καθυστερούν», είπε και σημείωσε ότι «παρά τις τεράστιες προσπάθειες των ανθρώπων στο εθνικό σύστημα υγείας η ταλαιπωρία είναι μεγάλη».

Η κ. Γεννηματά ζήτησε την έκτακτη πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών και τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα και για την οικονομία.

Όπως είπε «τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν επαρκούν», «είναι κατώτερα των αναγκών και των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, ανθρώπων που πιθανότητα θα μείνουν άνεργοι εξαιτίας της εξέλιξης με τον κορονοϊό και θα χρειαστούν βοήθεια».

Εξάλλου, τόνισε πως «καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν έχει στόχο για πλεονάσματα 3,5%» και συνεπώς «πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για μας, να αλλάξει ο στόχος και να μας δώσουν την δυνατότητα έκτακτης ενίσχυσης περιοχών και κλάδων που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται».

Στο θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, η κ. Γεννηματά τόνισε πως «δεν πρέπει να διαφεύγει από κανέναν ότι ο Ερντογάν εκβιάζει την Ευρώπη για τα δικά του ζητήματα» και παράλληλα έστρεψε τα πυρά της τόσο κατά του Κυρ. Μητσοτάκη όσο και κατά του Αλ. Τσίπρα για τους χειρισμούς τους.

«Θυμίζω ότι με την υπογραφή του κ. Τσίπρα υπήρξε η κοινή δήλωση Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία εγκλώβισε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ελλάδα, αλλά εγκλώβισε και την Ελλάδα. Μας μετέτρεψε σε αποθήκη ψυχών και σήμερα ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα κινδυνεύει να γίνει εθνική τραγωδία. Εγώ περιμένω αλλαγή πολιτικής γιατί μέχρι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ακολούθησε τα ίδια χνάρια του κ. Τσίπρα», είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

«Υπάρχει ένας κίνδυνος τεράστιος για την Ελλάδα. Αν παραμείνει το Δουβλίνο ως έχει με τη ρήτρα της χώρας πρώτης υποδοχής θα παραμείνει η Ελλάδα όμηρος του Ερντογάν», προειδοποίησε.

Τέλος, η κ. Γεννηματά τόνισε την ανάγκη για επιμερισμό του βάρους και ότι αυτό πρέπει να ξεκινήσει από την υποδοχή, δηλαδή, από την πρώτη στιγμή να γίνεται εκτός ευρωπαϊκών συνόρων, στα ευρωπαϊκά προξενεία.

«Στο έδαφος της Τουρκίας με δομές όπως λέγαμε το 2016 και δεν μας άκουσε ο κ. Τσίπρας και δεν το πάλεψε και δεν βλέπω να το παλεύει ο Μητσοτάκης. Αν λοιπόν, αυτό δεν αλλάξει θα συμβεί στην ηπειρωτική Ελλάδα ότι συμβαίνει στα νησιά. Με την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη κινδυνεύει το 2020 να γίνει 2016 και οριστικά η Ελλάδα να γίνει αποθήκη ψυχών», κατέληξε...

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: