11.3.20

Η ΕΡΤ της λογοκρισίας, της απόκρυψης ειδήσεων...

... και της πειθαρχίας στο επιτελικό κράτος

Χθες το πρωί, κάποιοι πέταξαν μπογιές και μπουκάλια στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία διοίκησης της ΕΡΤ3, στην οδό Αγγελάκη, στη Θεσσαλονίκη. Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η...

διοίκηση της ΕΡΤ: «Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καταδικάζουν απερίφραστα κάθε τέτοια ενέργεια που στρέφεται ευθέως κατά της ελευθερίας της ενημέρωσης. Οι δράστες της επίθεσης πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι όση μπογιά και να δαπανήσουν δεν πρόκειται να αμαυρώσουν τη συνειδητή και διαρκή προσπάθεια των εργαζομένων της ΕΡΤ να παρέχουν στους πολίτες έγκυρη ενημέρωση και ποιοτική ψυχαγωγία».

Με τη μία βγήκε να απαντήσει η ΠΟΣΠΕΡΤ, κατηγορώντας τη διοίκηση της ΕΡΤ ότι «βάζει μπροστά σαν ασπίδα τους εργαζόμενους, για να κρύψει τις δικές της ευθύνες». Ιδού: «Οι εργαζόμενοι μοχθούν και εργάζονται κάτω από άσχημες συνθήκες για να ζήσει και να αναπτυχθεί η ΕΡΤ, όχι όμως σαν κυβερνητικό όργανο προπαγάνδας, σαν μέσο διαστρέβλωσης και απόκρυψης των γεγονότων και σαν εργαλείο χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Για αυτή την κατάντια σίγουρα δεν φταίνε οι εργαζόμενοι αλλά οι διορισμένες από το Μαξίμου διοικήσεις και οι παρατρεχάμενοι υπηρέτες “παντός καιρού”».

Και περιγράφει η ΠΟΣΠΕΡΤ την ΕΡΤ, όπως είναι σήμερα: «Μια πραγματικότητα που περιέχει λογοκρισία, απόκρυψη ειδήσεων, πειθαρχία στις κατευθύνσεις του “επιτελικού κράτους” των επικοινωνιακών αναγκών του πρωθυπουργού (που είναι και ο άμεσος προϊστάμενος και επιβλέπων την ΕΡΤ) και της κυβέρνησής του. Μια πραγματικότητα που περιέχει λογοκρισία και έλεγχο ακόμα και στις εκπομπές αρχείου της ΕΡΤ!».

Ο επίλογος της ανακοίνωσης είναι ακόμα χειρότερος για τη διοίκηση της ΕΡΤ: «Η “επίθεση” στην ΕΡΤ3 δεν αφορούσε τους εργαζόμενους που εσείς θέλετε να τους βάλετε απέναντι στην κοινωνία, αλλά τους “αρίστους”, τους δοτούς, τους συμβούλους και τους παρατρεχάμενους της κυβέρνησης στην ΕΡΤ, που είναι και οι μοναδικοί υπεύθυνοι για την εικόνα που εκπέμπει στην κοινωνία»...

Δημήτρης Κανελλόπουλος
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: